Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mijatović: Nema izbora, na pobjedu protiv Češke

Tokom ljeta, Mijatović je zadužio opremu kluba koji je 26 puta bio šampion Bugarske, koji je 25 puta osvajao trofej u Kupu i koji želi da se vrati na staze stare slave. Levski je ove sezone igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je zaustavljen od strane kiparskog AEK-a iz Larnake

Milan Mijatović, reprezentativac Crne Gore i prošle sezone golman Budućnosti, strpljivo je čekao da se pojavi adekvatna ponuda iz inostranstva, a zatim je prelaskom u Levski iz Sofije napravio pravi potez.

Mijatović, Foto: Sportklub.rs

Tokom ljeta, Mijatović je zadužio opremu kluba koji je 26 puta bio šampion Bugarske, koji je 25 puta osvajao trofej u Kupu i koji želi da se vrati na staze stare slave. Levski je ove sezone igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je zaustavljen od strane kiparskog AEK-a iz Larnake.

Međutim, primarni cilj je borba za titulu na koju se čeka od 2009. godine. Mijatović je uspio da se izbori za mjesto prvog golmana, a Levski je poslije sedam odigranih kola na prvom mjestu, sa bodom više u odnosu na Ludogorec, a tri u odnosu na Lokomotivu iz Plovdiva. Podsjećanja radi, prošle sezone šampion je bio Ludogorec, drugi je bio CSKA iz Sofije, a Levski je ostao na koti tri i mjestu u Evropi.

„Za sada sve ide po planu. Prvi smo na tabeli, izborio sam se za mjesto prvog golmana, ekipa me dobro prihvatila, uspio sam brzo da se aklimatizujem, adaptiram i prihvatim zahtjeve stručnog štaba. Primarni cilj je da ponovo izborimo plasman u Evropu, da se umješamo u borbu za trofeje, kako u šampionatu Bugarske, tako i u Kupu. Nismo uspjeli da stignemo u grupnu fazu Lige Evrope, ali smo stekli značajno iskustvo za naredno ljeto“, naglasio je Milan Mijatović za Sport Klub i nastavio:

„Prije polaska na okupljanje državnog tima za duele sa Mađarskom i mnogo važniji duel sa Češkom, očekuje me sa ekipom Levskog veliki derbi protiv CSKA iz Sofije. Ovaj duel je na programu u nedjelju i nadam se da ću u dobrom raspoloženju krenuti put Crne Gore“.

Uoči prijateljskog duela sa Mađarskom i daleko važnijeg protiv Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, situacija je što se Crne Gore tiče teška, ali ne i bezizlazna. Naime, lidersku poziciju drže Engleska i Češka sa po šest bodova, selekcija FS Kosova je prikupila pet, dok se Crna Gora i Bugarska nalaze na začelju sa po dva osvojena boda.

„Sve ste lijepo naveli. Situacija je jasna, a cilj protiv Češke se nameće sam po sebi. Dovoljno je pogledati tabelu i shvatiti da su nam tri boda neophodna. Utakmica sa Mađarskom je izuzetno bitna. Važno je da se upoznamo sa selektorom i njegovim zahtjevima, da napravimo dobru atmosferu i energiju uoči duela s Česima. Nadam se da će stadion u Podgorici biti ispunjen do posljednjeg mjesta, da ćemo dobiti vjetar u leđa koji nam je neophodan kako bi stigli do pobjede protiv jako kvalitetne selekcije Češke, kako bi ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da smo kadri i da imamo kvalitet da stignemo do cilja. Šampionat Evrope trenutno izgleda daleko, situacija je teška, ali ste lepo rekli, nije bezizlazna, naprotiv“, naglasio je Mijatović.

Okupljanje državnog tima je zakazano za sjutra. Meč sa Mađarima je na programu petog septembra, a okršaj sa Česima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na programu je 10. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve