Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijatović: Jović mora da bude strpljiv i čeka svoju šansu

Mijatović ističe da ne poznaje Jovića, ali da je o njemu čuo mnogo pozitivnih stvari

Legendarni crnogorski i jugoslovenski fudbaer Predrag Mijatović kazao je da mu je drago što je srpski reprezentativac Luka Jović potpisao za njegov bivši klub Real Madrid.

Foto: Zimbio.com

Madriđani su za Jovića Ajntrahtu platili 60+5 miliona eura, a njegov dolazak samo je najava izuzetno burnog ljeta na “Santjago Bernabeu”.

“Jako mi je drago što je Jović potpisao za Real i što je posle dugo godina ponovo jedan naš igrač član najboljeg kluba na svijetu. Konkurencija će biti žestoka, u to nema sumnje, ali s obzirom na njegove godine, talenat i mladost mislim da ne bi trebalo da bude problem da se adaptira,” istakao je Mijatović za Sport Klub i nastavio:

“Naravno, mora da bude strpljiv i da čeka svoju šansu kao što su svi mladi igrači čekali priliku kada su dolazili i u Real. Luka je imao sjajnu sezonu u Njemačkoj, mada je španski fudbal drugačiji, i vjerovatno će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na tako veliki klub, ali mislim da ne bi trebalo da bude problema.”

Mijatović ističe da ne poznaje Jovića, ali da je o njemu čuo mnogo pozitivnih stvari.

“Nijesam razgovarao ni sa kim iz kluba o Luki, nijesmo u kontaktu. Imaju svoju filozofiju i svoje vođenje fudbala i oni to rade na svoj način. Luku znam kao fudbalera, ne poznajem ga privatno. Prošle sezone u Njemačkoj je potvrdio da ima golgeterski kapacitet koji je Realu neophodan. Informacije koje imam o njemu su vrlo pozitivne, svi su mi rekli da je jako dobar dečko, da je stabilan i da zna šta hoće, što je vrlo važno. Ne znam koliko ga Zidan poznaje, vjerovatno ga je gledao, ali ponavljam sve zavisi ko će ovog ljeta doći u Real, kakve su ambicije sljedeće sezone… Neće biti lako posle tri osvojene Lige šampiona, cilj je uvijek osvajanje trofeja, ali Jović svakako neće biti taj koji će imati teret da to mora da uradi”, kazao je Mijatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve