Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mihailović: Nadam se da ćemo ubrzo uhvatiti bolji ritam

Mornar je nanizao i peti poraz u pet mečeva ove sezone, a neuspjeh u Turskoj protiv Bahčešehira (75:68) nije neočekivan, s obzirom na to da se radi o jednom od favorita u FIBA Evrokupu

Mornar je nanizao i peti poraz u pet mečeva ove sezone, a neuspjeh u Turskoj protiv Bahčešehira (75:68) nije neočekivan, s obzirom na to da se radi o jednom od favorita u FIBA Evrokupu.

Barani su, kao i u svakom meču ove sezone, odigrali jako loše prvo poluvrijeme, nevjerovatno neefikasno (37:24), ali su za razliku od prethodnih duela u nastavku uspjeli da “živnu”.

Nepun minut prije kraja meča, prišli su na četiri poena zaostatka (70:66), ali onda Vladimir Mihailović (izblokiran u šutu za tri poena) i Strahinja Mićović (promašio otvoren šut za dva poena) u istoj akciji nisu uspjeli da približe Mornar na posjed zaostatka, što je domaćin kaznio i pobijedio.

Međutim, drugo poluvrijeme u Istanbulu daje nadu Mornaru da u narednim mečevima može da izađe iz krize igre i rezultata.

“Bahčešehir je jako ozbiljna ekipa sa velikim individualnim kvalitetom. Na početku utakmice, na njihov sporiji početak trebali smo da iskoristimo priliku i nametnemo svoj ritam što nismo uspjeli, i sa puno dozvoljenih ofanzivnih skokova opet smo u drugo poluvrijeme ušli s minusom koji je protiv kvalitetnih ekipa jako teško nadoknaditi. U drugom poluvremenu pokazali smo dobru reakciju i odigrali mnogo bolje, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Nadam se da bi to mogao biti korak naprijed u podizanju forme”, rekao je za Pobjedu Vladimir Mihailović, najefikasniji u redovima Mornara protiv turskog tima sa 20 poena.

Trener Mihailo Pavićević je više puta ponovio da Mornar na zvaničnim mečevima nije ni sjenka ekipe sa treninga ili pripremnog perioda.

“Nakon prilično uspješnog pripremnog perioda, sezonu smo otvorili jako loše. Pravimo previše grešaka i imamo previše oscilacija u igri. Nadam se da ćemo ubrzo uhvatiti bolji ritam”, dodao je Mihailović.

Mornar se okreće obavezama u ABA ligi. U nedjelju gostuje FMP-u, koji je u prva tri kola kod kuće savladao Igokeu, u u prošlom kolu u Ljubljani iznenadio Cedevita Olimpiju, dok je u prvom namučio Budućnost Voli u “Morači”.

“Očekuje nas sigurno jako težak meč protiv FMP-a jer su oni u prva tri kola pokazali da igraju jako kvalitetnu košarku. Na nama je da se pripremimo što je bolje moguće i pokažemo pravu reakciju”, rekao je Mihailović koji se ljetos, nakon više od decenije, vratio u Mornar.

Nismo u situaciji da pričamo o našim dometima

Mornar je ljetos puno promijenio ekipu, tražeći igrače drugačijeg profila u odnosu na prethodne sezone.

U prvim mečevima u sezoni to ne daje rezultata, a na pitanje kakvi su dometi Barana u tekućoj sezoni, Vladimir Mihailović odgovara:

“O dometima ne bih i trenutno uopšte nismo u situaciji da pričamo o tome. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija u sezoni i moramo se voditi time”, zaključio je Mihailović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve