Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Micov heroj drame, Budućnost obezbijedila majstoricu

Druga utakmica polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su u Podgorici ekipu Partizana sa 72:71, u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige. Igraće se treća utakmica u Beogradu.

Prvu četvrtinu Budućnost je završila vođstvom od 20:17. Dva minuta do kraja prve dionice imala maskimalnih +7 (18:11), ali, ipak, bolja završnica Partizana. Peri je predvodio “plave” sa 6 poena, a pratio ga je Kobs sa 5 poena. Najbolji kod Partizana bili su Lesor i Lidej sa po 7 poena.

“Plavi” su na odmor otišli sa najvećom prednošću od 11 razlike (38:27). Najefikasniji kod Budućnosti bio je Kobs sa 9 poena. Pratio ga je Popović sa 7 poena, koji je u posljednjim sekundama druge četvrtine uspio da spoji 5 poena – prvo trojku, a onda nakon izvođenja ukrade loptu pod košem Partizana i prije sirene položi za maksimalnu prednost.

Kod gostiju Lidej je ubacio samo dva poena u drugom periodu, pa sada ima 9, dok je Lesor ostao na učinku iz prve četvrtine od 7 poena.

“Plavi” su treću četvrtinu završili sa 55:49. Partizanu je prijao odmor. U ovom periodu gosti su šutevima za tri poena uspjeli da se vrate i priđu na 4 poena prednosti, iako je Budućnost u 5. minutu imala 13 poena prednosti (49:36).

Po dvije trojke Ledea i Avramovića i jedna Smailagića. Ubacili su ukupno 6 trojki iz 17 pokušaja. Kod domaćina, Kobs je ubacio 13 poena, Peri ga prati sa 12 poena. Popović je ostao na 7 poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve