Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mesi pretekao Pelea: Argentinac novi kralj golgetera Južne Amerike

Argentina je u Buenos Ajresu, u utakmici devete runde kvalifikacija za Mundijal, preslišala Boliviju sa 3:0, a sve golove potpisao je novopečeni as Pari Sen Žermena. Mesi je sada na brojci od 79 pogodaka u dresu Argentine, dok je čuveni Pele stao na 77 golova za Brazil

Het-trikom protiv Bolivije, briljantni Lionel Mesi pretekao je legendarnog Pelea i postao najbolji strijelac južnoameričkog kontinenta.

Argentina je u Buenos Ajresu, u utakmici devete runde kvalifikacija za Mundijal, preslišala Boliviju sa 3:0, a sve golove potpisao je novopečeni as Pari Sen Žermena.

Mesi je sada na brojci od 79 pogodaka u dresu Argentine, dok je čuveni Pele stao na 77 golova za Brazil.

Brazil je nastavio dominaciju, pošto je sa 2:0 bio bolji od Perua.

Everton Ribeiro i Nejmar bili su strijelci za ”selesao”, koji ima osam pobjeda u isto toliko mečeva i samo je pitanje trenutka kada će i matematički ovjeriti vizu za Katar.

Važne pobjede upisali su još Urugvajci, Kolumbijci i selekcija Paragvaja.

Urugvaj je sa 1:0 savladao Ekvador, odlučio je Pereiro u 92. minutu, Kolumbija je rezultatom 3:1 izašla na kraj sa Čileom, dok je Paragvaj pobijedio Venecuelu 2:1.

Brazil na vrhu tabele ima 24 boda, Argentina je druga sa 18, slijede Urugvaj sa 15, te Ekvador i Kolumbija sa 13 bodova.

Paragvaj je šesti sa 11, Peru je sakupio osam, Čile sedam, Bolivija šest, dok je Venecuela fenjeraš sa četiri boda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve