Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Mesi: Od prvog dana siguran u ekipu

Argentinski superstar zahvalan saigračima nakon plasmana u finale SP u Kataru

Lionel Mesi (35) je nakon briljantnog izdanja u pobjedi Argentine nad Hrvatskom 3:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru želio da istakne kvalitet partija saigrača.

Prva zvijezda modernog fudbala postigao je gol uz fantastičnu asistenciju. Novi je rekorder sa devet asistencija na šampionatima planete, a ove sedmice imaće priliku da zacementira status u našoj fudbalskoj eri, ako osvoji mundijalsku titulu.

– Mnogo mi je misli u glavi, vrlo je zanimljivo doživjeti sve ovo. Vidjeti sve te ljude, porodicu… Igraćemo posljednju utakmicu na turniru. To smo htjeli. Ovdje smo da iskoristimo šansu. Sa ovog Svjetskog prvenstva ću ponijeti mnogo utisaka, emocija i iskustva. Od prvog dana bio sam siguran u ovu ekipu. Ovo kroz šta prolazimo je nevjerovatno. Mislim i na svoju porodicu koja me uvijek prati. Uživaćemo u uspijehu sa argentinskim narodom – poručio je Mesi.

Finale je na programu 18. decembra, a Mesi je sa nacionalnim timom poražen u meču za trofej prije osam godina od Njemačke na SP u Brazilu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve