Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mesi ima plan za kraj karijere

Postavlja se pitanje što je sljedeći korak u njegovoj karijeri, s obzirom na to da mu je 35 godina, a ugledni španski Giljem Balage piše kako bi mogla izgledati budućnost argentinskog čarobnjaka ukoliko ne dođe do dogovora sa PSŽ-om

Lionel Mesi drugi put u karijeri osvojio je FIFA nagradu The Best, za najboljeg igrača u 2022. godini. Samo Ronaldo ima dvije takve nagrade, a uz sedam Zlatnih lopti Mesi je upotpunio najimpresivniju i najbogatiju riznicu individualnih nagrada u istoriji fudbala.

Postavlja se pitanje što je sljedeći korak u njegovoj karijeri, s obzirom na to da mu je 35 godina, a ugledni španski Giljem Balage piše kako bi mogla izgledati budućnost argentinskog čarobnjaka ukoliko ne dođe do dogovora sa PSŽ-om.

On navodi da Messi ima jasan plan. Prema njemu, nakratko bi se vratio u Njuels, klub iz rodnog Rosarija u kojem je i počeo da igra fudbal kao dječak.

Tamo bi se zadržao šest mjeseci i vjerovatno bi igrao za neku simboličnu cifru dok čeka početak MLS sezone. Nakon pola godine u Argentini, preselio bi se u SAD. Tačnije, u Inter iz Majamija, gdje bi mu se pridružio bivši saigrač iz Barselone Serhio Buskets.

Trener američkog kluba je bivši engleski reprezentativac Fil Nevil.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve