Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Memorijal u Nikšiću: Turnir u znak sjećanja na bivšeg crnogorskog selektora

Kao čovjek koji je najdublji trag ostavio u ženskoj košarci, turnir će biti organizovan za košarkašice, a učestvovaće tri crnogorske ekipe – Budućnost, Podgorica i Nikšić, iako je prvobitni plan bio da učesnici budu Igman iz Sarajeva i Trebinje, dok je sinoć nastup otkazala i ekipa Primorja iz Herceg Novog

U okviru ”Septembarskih dana” u Sportskom centru u Nikšiću će ovog vikenda biti organizovan memorijalni turnir ”Miodrag Baletić” u znak sjećanja na dugogodišnjeg košarkaškog radnika, koji je preminuo u martu ove godine.

Kao čovjek koji je najdublji trag ostavio u ženskoj košarci, turnir će biti organizovan za košarkašice, a učestvovaće tri crnogorske ekipe – Budućnost, Podgorica i Nikšić, iako je prvobitni plan bio da učesnici budu Igman iz Sarajeva i Trebinje, dok je sinoć nastup otkazala i ekipa Primorja iz Herceg Novog.

– Ovim turnirom želimo da se odužimo Miodragu Baletiću za sve što je dao crnogorskoj košarci. Zbog novih epidemioloških mjera neće učestvovati sarajevski Igman, a u posljednjem trenutku nam je otkazala dolazak i ekipa Trebinja, pa će učesnici biti naši timovi. Vremena su teška, ali nadamo se da će se ovaj memorijalni turnir održati i postati tradicija – kazao je Mirko Baletić, direktor ŽKK Nikšić.

Miodrag Baletić se skoro pet decenija bavio trenerskim poslom i ostavio dubok trag u crnogorskoj i evropskoj košarci. Vodio je Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, Budućnost, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu, a u inostranstvu je radio u francuskoj Troi, te Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini, Vršcu…

Najveći pečat ostavio je u ženskoj košarci. Bio je prvi selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na šampionatima Evrope 2011. i 2013. godine. Pod njegovim vođstvom, Crna Gore je iz B diviziju ušla na najveću scenu i 2011. godine u Poljskoj osvojila šesto mjesto, što je i danas najbolji rezultat naše selekcije. Na tom šampionatu ”crvene” su doživjele samo dva poraza – u četvrtfinalu i u borbi za petu poziciju.

Baletić je bio i selektor olimpijske reprezentacije SR Jugoslavije, koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve