Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mekinro: Đoković će osvojiti US open

Đoković ima šansu da kompletira kalendarski slem, jer u Njujork dolazi nakon pobjeda na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu

Američki legendarni teniser Džon Mekinro, smatra da je Novak Đoković veliki favorit na US openu i da bi bilo veliko iznenađenje da ga ne osvoji.

Đoković ima šansu da kompletira kalendarski slem, jer u Njujork dolazi nakon pobjeda na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

– Predviđam da će Novak da osvoji turnir. Znao sam da će osvojiti Vimbldon, a osjećao da neće uzeti olimpijsko zlato. Njemu maksimalno odgovara format u pet setova, dok je u Tokiju imao specifične uslove – boravak u selu, vrućinu, prazne tribine… Jasno je da svašta može da se dogodi, ali on je veliki favorir, rekao je Mekinro.

Posljednji teniser sa kalendarskim slemom bio je bio je Rod Lejver 1969 godine.

– To je za njega veliki motiv, Đoković ima velike ambicije i želi velike stvari, naglasio je Mekinro.

Nema Nadala i Federera, kao ni Tima, pa su Đokovićevi najveći rivali Medvedev, Cicipas i Zverev.

– Rekao bih da je njegov najveći protivnik vrućina, a ne drugi igrači. Kada govorimo o imenima, Medvedev bi mogao da najviše zakomplikuje njegov put. Šapovalov je imao sjajan Vimbldon, ali nije u najboljem ritmu, tu su Zverev i Cicipas, ali mislim da je Novak stepenicu iznad svih, kazao je Mekinro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve