Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mej traži snažnu akciju UEFA protiv CG zbog utakmice

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak tokom kojeg će istražiti optužbe da su pojedini igrači engleskog tima bili izloženi "rasističkim uvredama" sa tribina stadiona u Podogrici tokom meča koji je odigran u ponedjeljak

Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je fudbalske vlasti da preduzmu snažnu akciju protiv Crne Gore nakon što su se igrači Engleske suočili s rasnim vrijeđanjem tokom kvalifikacijske utakmice Evropskog prvenstva, javio je AP.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak tokom kojeg će istražiti optužbe da su pojedini igrači engleskog tima bili izloženi “rasističkim uvredama” sa tribina stadiona u Podogrici tokom meča koji je odigran u ponedjeljak.

Na navodne rasističke uvrede sa tribina žalili su se selektor Engleske Geret Sautgejt, i fudbaleri Rahim Sterling, Deni Rouz i Kalum Hadson-Odoji.

Portparol britanske premijerke, Džejms Slek, rekao je da je zlostavljanje, kojem su Englezi bili izloženi, bilo “odvratno i potpuno neprihvatljivo”.

“Pravo je da UEFA sada istražuje. Pozivamo ih da to učine brzo i da preduzumu snažne i brze mjere”, kazao je Slek.

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da će, ukoliko se u daljem postupku dokaže rasističko ponašanje na stadionu, preduzeti sve neophodne mjere da identifikuje neodgovorne pojedince koji su eventualno izazvali takvo ponašanje i istima će biti zabranjen pristup stadionu na svim utakmicama u organizaciji saveza.

“Na mečevima naših nacionalnih selekcija do sada nismo imali slučajeve vjerske, rodne ili rasne diskriminacije i uvjereni smo da takvih slučajeva neće biti ni u budućnosti”, naveo je FSCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve