Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medvedev ukrao šou Đokoviću za prvu grend slem titulu u karijeri

I to iz trećeg pokušaja u finalima, nakon što ga je Rafael Nadal u Njujorku savladao 2019, a Đoković ove na Australijan openu.

Od kalendarskog slema Novaka Đokovića nema ništa, u ovom trenutku nema ništa ni od rekordne 21. velike titule, svu slavu je večeras pokupio Danil Medvedev.

Impresivno je Rus odigrao finale US opena i srušio prvog igrača svijeta – slavio je 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) za prvu grend slem titulu u karijeri.

I to iz trećeg pokušaja u finalima, nakon što ga je Rafael Nadal u Njujorku savladao 2019, a Đoković ove na Australijan openu.

Prvi gem na meču kao da je mogao da bude vodilja, jer je Đoković odmah izgubio servis, dao samopouzdanje rivalu koje je iz poena u poena i iz gema u gem raslo.

Novak praktično da nije imao šansu da se vrati u prvi set, slično je bilo i u drugom kada je Medvedev brejkom poveo 3:2. I bez većih poteškoća došao do nestvarnih, ali potpuno zasluženih 2:0…

U trećem je Rus pokazao da je bio mentalno potpuno spreman za ovaj dvoboj, a Đoković da ga je progutao pritisak važnosti.

Medvedev je uz dva brejka poveo 4:0, pa je bilo jasno da se zavjesa na finale polako spušta, jer je sve vrijeme u ovom dijelu igre Đoković djelovao bez energije, kao da se pomirio s neuspjehom…

Uzeo je najbolji igrač svijeta gem za 4:1, onda je spasao meč loptu i smanjio na 5:4, ali Medvedev ovu šansu nije mogao da propusti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
13.09.2021-08:22 08:22

Dobrovoljno se javljam da igram tenis protiv Medvedeva za pola honorara koji je dobio Novak Djokovic..Cak nudim opkladu da cu igrati s istim uspjehom kao i Novak..Tj izgubicu s 3 0 isto kao sto je i on izgubio