Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medvedev: Osjećam da mogu da pobijedim svakoga

Medvedev je u Sinsinatiju osvojio prvu Masters titulu u karijeri pošto je savladao Davida Gofana, i to poslije pobjede nad Novakom Đokovićem u polufinalu.

Ruski teniser Danil Medvedev smatra da nije među glavnim favoritima za osvajanje US Opena, s obzirom na to da nikada ranije nije igrao ni četvrtfinale Gren slema. Ipak, šampion Sinsinatija ne krije da misli da može da pobjedi svakoga kada je na svom maksimumu.

Medvedev, Foto: Ubitennis.net

Medvedev je u Sinsinatiju osvojio prvu Masters titulu u karijeri pošto je savladao Davida Gofana, i to poslije pobjede nad Novakom Đokovićem u polufinalu.

S obzirom na to da je prethodno igrao i finala Rodžers Kupa i Vašingtona, od mladog Rusa se očekuje mnogo na posljednjem Gren slemu u sezoni.

“Ne mislim da sam među favoritima jer do sada nijesam igrao ni četvrtfinale nekog Gren slema. Bio bih zadovoljan kada bih napravio korak unaprijed u odnosu na ono što sam do sada činio. Ipak, te tri nedjelje u kojima sam igrao tri finala su uticala na moje samopouzdanje. Znam da mogu da pobijedim svakoga kada igram svoj najbolji tenis”, kazao je Medvedev.

“Stekao sam iskustvo igrajući protiv Rodžera, Rafe i Novaka. Sve što bih naučio, upotrijebio bih u prvom narednom meču. Shvatio sam šta mi je potrebno da bih pobjeđivao.”

Na pitanje da li ga je sustigao umor, Danil je odgovorio:

“Bio sam umoran poslije Sinsinatija, ali je moj tim uradio fantastičan posao kako bih maksimalno spreman došao u Njujork. Blizu sam svog maksimuma i do prvog meča biće sve kako treba. Vodiću računa da mimečevi ne traju dugo, jer do sada nijesam bio dobar kada se igralo pet setova”, zaključio je Medvedev.

Prvi rival petom teniseru svijeta u Njujorku biće Prajneš Gunešvaran. Rus je, inače, u istom djelu žrijeba sa Đokovićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve