Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mediji u Evropi: Rasizam i linč je demonstriran u Beogradu

Budućnost je bila razapeta u Beogradu", piše "As", dok "Marka" o dešavanjima u Beogradu koja su bila sve samo ne sportska, navodeći da su igrači podgoričkog kluba i branioca titule prvaka regionalne lige, bili gađani svim i svačim

Španski i italijanski mediji izvjestili o potpuno neregularnim uslovima u dvorani u Beogradu gdje je Crvena zvezda posle haosa, uvreda i gađanja košarkaša Budućnosti, osvojila titulu prvaka ABA Lige.

Foto: KK Crvena zvezda Mts

Budućnost je bila razapeta u Beogradu”, piše “As”, dok “Marka” o dešavanjima u Beogradu koja su bila sve samo ne sportska, navodeći da su igrači podgoričkog kluba i branioca titule prvaka regionalne lige, bili gađani svim i svačim.

“As” navodi da su igrači Budućnosti bili na meti “navijača” Zvezde, odnosno “ultrasa” kako se navodi u tekstu, a da su pojedini bili vrijeđani na rasnoj osnovi.

Zbog toga je Edvin Džekson na svojim profilima na društvenim mrežama objavio komentar, koji je citirala italijanska “Gazeta delo Sport”:

“Košarka je jedna od stvari koje najviše volim u životu i da doživim da me navijači pljuju u lice na terenu, gađaju stolicama i nazivaju majmunom, nikada neće biti prihvatljivo, bez obzira gdje i bez obzira kad”, napisao je Džekson.

Ruku na srce, atmosfera je bila daleko od sportske i u Podgorici, pogotovo pred treću utakmicu, kada su igrači Zvezde dočekani salvom uvreda i kada su bili pod pritiskom određenih lica na samom parketu.

Španska “Marka” je podsjetila na te događaje, ali i da je Budućnost tada bila kažnjena, pa je četvrta utakmica u “Morači” odigrana tako što što su bili ispražnjeni parter i prva dva reda na tribinama.

U svakom slučaju, cijela finalna serija ABA lige bila je sramotna, skadalozna, nenormalna, a košarka je, nažalost, bila u drugom planu. Čelnici ABA lige treba da se zapitaju da li će i u budućnosti da žmure nad nasiljem nad košarkom i da li je košarka i sportsko nadmetanje uopšte cilj ovog takmičenja.

Obraz košarke se crveni, a da li se crvene obrazi čelnika ABA lige?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve