Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mediji: Inter na prodaju

List tvrdi da je porodica Ženg ovlastila Rotšild banku da proda čitav paket akcija, odnosno da nađe nove vlasnike

Kako piše “Korijere delo Sport” izgleda da je Kinezima dosadilo. Do sada su uložili oko 700 miliona eura, Inter djeluje bolje nego prethodnih godina i ima šansu za “skudeto”, ali je kompanija Suning pretrpjela velike gubitke u pandemiji i čini se da nemaju novca za dalja ulaganja.

Oni su tražili dva kredita, jedan od 300 miliona eura od Goldman Saksa, drugi od 75 miliona od JP Morgana. U pitanju je novac koji bi bio vraćen za godinu dana, nada je da će se tržište oporaviti, kako bi vraćali kamate.

Ali, to nije sve.

List tvrdi da je porodica Ženg ovlastila Rotšild banku da proda čitav paket akcija, odnosno da nađe nove vlasnike.

Da Kinezi nemaju novca pokazuje i prijelazni rok, jednostavno Interu je poručeno da mora da proda, kako bi kupova. Naingolan se vratio u Kaljari, ali na pozajmicu, treba nekako da prodaju Eriksena i Pinamontija, ali nema konkretnih ponuda na startu prijelaznog roka.

Igrači su primili plate za septembar i oktobar, one iz jula i avgusta bi trebalo da budu isplaćene u naredna dva mjeseca, a tek ih čekaju razgovori sa svlačionicom oko primanja u posljednja dva mjeseca. Inter nije smanjivao plate prošle godine, vidjećemo hoće li sada igrači pristati da na taj način pomognu klubu.

Priča se da će gotovo sigurno, ako ne prodaju Inter, vlasnici biti prinuđeni da prodaju neke vodeće igrače, prije svih Lautara Martineza, ali i da se oslobode onih koji nisu u prvom planu. U svakom slučaju kriza je svuda, pa i u Interu, vidjećemo hoće li slavni klub ponovo, po treći put od Moratija promijeniti vlasnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve