Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Meč karijere za Miroslava Vujovića

Za upražnjenu titulu profesionalnog šampona Evrope u disciplini K1, kategorija preko 94 kilograma

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović boriće se protiv Poljaka Mihala Blavdžieviča 8. aprila za upražnjenu titulu profesionalnog šampona Evrope u disciplini K1, kategorija preko 94 kilograma. Meč će biti održan u okviru kik boks turnira Budva Splendid gran pri – Arena fajt najt.

Pokrovitelj projekta je Opština Budva, a domaćin Montenegro Stars Hotel Group. Promoter turnira je Ivan Strugar, a tehnički organizator NVO Promocija sportskih događaja.

– Ulog je veliki. Meč je predviđen da traje pet rundi po tri minuta, tako da će mi biti potrebna izuzetna psihofizička priprema. Pripreme idu odlično i spreman ću dočekati meč. Trenutno sam u Beogradu, gdje treniram sa nekoliko izuzetnih teškaša, a potom ću se vratiti u Podgoricu i tamo dovršiti ostatak priprema – rekao je Vujović.

Crnogorski kik bokser je istakao da respektuje rivala.

– Protivnik mi jeste izuzetan, ali moj motiv je veliki. Dolazi na moj teren i pojas mora ostati u Crnoj Gori. Zahvaljujem se Opštini Budva i Montenegro Stars Hotel Group koji su omogućili održavanje ovog turnira, a samim tim i meni dali priliku da se okitim titulom profesionalnog šampiona Evrope – kazao je Vujović.

Blavdžievič je kazao da je počastvovan izborom WAKO PRO Federacije da bude jedan od dvojice pretedenata za upražnjenu evropsku K-1 titulu.

– Radujem se dolasku u Crnu Goru i novom meču sa mojim starim znancem Miroslavom Vujovićem, prema kome imam izuzetan respekt, bez obzira što sam ga u amaterskoj konkurenciji pobijedio dva puta – rekao je Blavdžievič, ali i naglasio da je profesionalna borba 5×3 minuta nešto sasvim drugo.

– Sigurno da obojicu čeka težak meč. Pripreme teku po planu. Osjećam se fizički spremno i nadam se da ću svojoj bogatoj amaterskoj riznici 8. aprila u Budvi pridodati i pojas evropskog šampiona – rekao je Blavdžievič.

Vujović je u amaterskoj konkurenciji ostvario 44 pobjede i deset poraza, dok kao profesionalac ima 11 trijumfa i šest izgubiljenih borbi. Bio je amaterski prvak Balkana 2016, ima dvije bronzane medalje na šampionatima svijeta 2017. i 2019. i zlato na Svjetskom kupu u Insbruku 2019. godine. Blavdžievič je dva puta bio vicešampion svijeta u teškoj kategoriji, tri puta osvajao je WAKO K-1 Svjetski kup, dok je pet puta bio K-1 šampion Poljske. Kao amater ostvario je 100 pobjeda i 25 poraza, a kao profesionalac desez pobjeda i pet poraza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve