Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Matović operiše prednje ukrštene ligamente: Nije vrijeme za plakanje, nastaviću gdje sam stao

Dvadeset trogodišnji golman nezgodno je doskočio u finišu meča s ribarima, a detaljnim pregledima ustanovljeno je da je riječ o povredi prednjih ukrštenih ligamenata koljena. Matović će se danas naći u operacionoj sali, čeka ga višemjesečna pauza

Utakmica s Islandom 26. januara, na kraju glavne runde, bila je posljednja za crnogorske rukometaše na Evropskom prvenstvu. Za Nikolu Matovića, nažalost, i posljednja u sezoni.

Dvadeset trogodišnji golman nezgodno je doskočio u finišu meča s ”ribarima”, a detaljnim pregledima ustanovljeno je da je riječ o povredi prednjih ukrštenih ligamenata koljena.

Matović će se danas naći u operacionoj sali, čeka ga višemjesečna pauza.

– U prvom trenutku nijesam želio da izađem na terena, iako sam osjetio da je koljeno malo ”prošetalo”. Mislio sam da nije ništa strašno, dok saigrači nijesu skočili s klupe. Nijesam osjetio veću bol, a i svi su me ohrabrivali da nije ništa strašno. Magnetna rezonanca je pokazala da su stradali prednji ukršteni ligamenti i tek onda sam doživio šok. Do tada mi nije prolazilo kroz glavu da može da bude toliko ozbiljno – ispričao je Matović za Pobjedu.

Objašnjava da ga poslije operacije čekaju četiri sedmice strogog mirovanja.

– Nadam se da bih za sedam-osam mjeseca mogao da se vratim na teren, taman za početak sezone u septembru. Ne očajavam, vrijeme se ne može vratiti. Najvažnije je da oporavak prođe kako treba. Nijesam ni prvi, ni posljednji kojem se ovo dogodilo. Znam ,,milion“ igrača koji su imali identičnu povredu, pa su uspješno nastavili karijeru. Ubijeđen sam da će tako biti i sa mnom – ne gubi Matović vedar duh.

Pouzdani golman odsustvuje s terena u najboljem trenutku dosadašnje karijere. Blistao je ove sezone u makedonskoj Strugi, dobio i opravdao šansu na Evropskom prvenstvu…

– Može se reći da je ovo bio najlošiji momenat za povredu. Imali smo uspješan nastup na Evropskom prvenstvu, debitovao sam i sigurno da sam mogao da nađem dobar klub. Makedonski novinari su me izabrali i za najboljeg golmana u prvom dijelu prvenstva. Došlo je bilo vrijeme za iskorak, ali nije ni sada vrijeme da se plače. U svemu lošem ima i nečeg dobrog. Mlad sam, bolje što mi se ovakva povreda sad dogodila, vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo i da ćemo u januaru nastaviti onamo đe smo stali na šampionatu Evrope, i ekipa i ja – naglasio je nekadašnji član Lovćena i niškog Železničara.

Ponosan je na urađeno na EHF Euru, gdje su ”lavovi” zauzeli 11. mjesto poslije silnih problema uoči i tokom šampionata.

– Napravili smo najveći uspjeh u istoriji našeg rukometa, upisao sam debi na najvećoj sceni i osjećao sam se fenomenalno. Vjerujem da ćemo ubuduće ići nekoliko stepenika više, da se nećemo zadovoljavati 10. ili 11. pozicijom, već da ćemo ”gađati” mjesto među prvih pet. Mi to možemo i zaslužujemo – uvjeren je Nikola Matović.

Golmani kao braća

U sastavu Crne Gore na Evropskom prvenstvu bila su tri golmana – neprikosnoveni ”broj 1” Nebojša Simić, iskusni Mile Mijušković i Nikola Matović, koji je rješenje za narednih desetak godina.

– Odnos između nas trojice bio je izvanredan, Simo i Mile prihvatili su me kao rođenog brata. Pomagali su mi u svemu. Za sve saigrače imam riječi hvale, za njih dvojicu posebno. Oduševili su me i hvala im na tome – kazao je Nikola Matović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve