Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Masters u Rimu: Đoković preskočio Norvežanina za deseto finale Rima

Najbolji reket planete savladao je Kaspera Ruda iz Norveške sa 2-0 u setovima i deseti put u karijeri izborio mogućnost da se bori za trofej u prijestonici Italije. Iako rezultat možda to ne oslikava, Đoković je imao izuzetno težak posao protiv 34. igrača na ATP listi

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu.

Đoković, Foto: Cbc.ca

Najbolji reket planete savladao je Kaspera Ruda iz Norveške sa 2-0 u setovima i deseti put u karijeri izborio mogućnost da se bori za trofej u prijestonici Italije.

Iako rezultat možda to ne oslikava, Đoković je imao izuzetno težak posao protiv 34. igrača na ATP listi.

U prvom setu Rud je bio raspoloženiji za igru. U trećem gemu oduzeo je servis Đokoviću, a onda pri vođstvu od 5:4 stigao do 40:15.

Ipak, Đoković je vrlo efektno spasao dvije set lopte rivala, došao do izjednačenja u gemovima (5:5), a onda mini serijom zaključio uvodni set.

U drugom setu prvi je popustio Rud, svjestan da je prethodno ispustio veliku šansu. U šestom gemu Đoković je načinio brejk i poveo sa 4:2, a onda rutinski priveo meč (6:3).

Srbin je tako izborio svoje 52. finale na Masters turnirima i u tom segmentu postao rekorder, ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Novakov protivnik u sjutrašnjem finalu biće pobjednik meča Švarcman – Šapovalov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve