Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Mašinska škola igra najbolji basket

U velikom finalu Mašinska škola Ivan Uskoković trijumfovala je protiv Hemijske škole 10:6

U sali Srednje mješovite škole u Golubovcima odigran je turnir u basketu 3×3 koji se prvi put našao na programu manifestacije ,,Srednjoškolci Podgorici”, koju 13. put organizuje Sekretarijat za kulturu i sport.

-U muškoj konkurenciji nadmetalo se 9 srednjoškolskih ekipa, podijeljenih u tri grupe. U grupi A prvo mjesto je zauzela Mašinska škola, koja je savladala Medicinsku (13:14) i Građevinsku (11:5), dok su medicinari prošli kao najbolja drugoplasirana ekipa, savladavši građevinare 10:6 – navodi se u saopštenju.

U grupi B najuspješnija je bila Hemijska škola, koja je pobijedila Gimnaziju 5:4, a potom nadigrala Trgovinsku – 8:5. U trećem meču grupe gimnazijalci su ostvarili ,,pirovu pobjedu” protiv Trgovinske, rezultatom 5:4.

-Iz grupe C u eliminacionu fazu plasirala se SMŠ Golubovci: domaćin je porazio Elektro školu 7:6, a potom i Ekonomsku: 9:7. Posljednji duel grupe pripao je Elektro školi protiv Ekonomske, rezultatom 9:5 – dodaje se u saopštenju.

U prvom polufinalu ukrstili su se Hemijska i Medicinska, a škola koja nosi ime ,,Spasoje Raspopović” prošle je u finale rezultatom 7:3. U drugom je Mašinska škola pobijedila SMŠ Golubovci 11:8.

-Borba za treće mjesto pripala je domaćinu (15:6), a u velikom finalu Mašinska škola ,,Ivan Uskoković” trijumfovala je protiv Hemijske škole 10:6 – piše u objavi Sekretarijata.

U konkurenciji djevojaka učestvovale su 4 školske ekipe. U prvom polufinalu Trgovinska škola je pobijedila Ekonomsku 8:5, a u drugom je Medicinska nadigrala SMŠ Golubovce 6:4.
-Ekonomska škola ,,Mirko Vešović” je u obračunu za treću poziciju savladala domaći sastav 4:2, dok je uspjeh u meču za titulu ostvarila Trgovinska škola ,,Sergije Stanić” protiv Medicinske škole, rezultatom 8:5. Naredne sedmice na programu su takmičenja u odbojci – zaključuje se u saopštenju.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve