Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Marušić optimističan: Bićemo maksimalno motivisani, želimo da pomrsimo računicu Budućnosti

Derbi u Nikšiću je prvi pravi test za Mladena Milinkovića koji ima šansu da prekine neugodnu tradiciju svog tima, budući da su “plavi” vezali čak devet utakmica bez trijumfa u duelima sa Sutjeskom.

Došlo je vrijeme za još jedan derbi, najveći koji će se igrati ove jeseni kraj Bistrice. Budućnost stiže s najvećim ambicijama, jer (istina s utakmicom manje) imaju dva boda zaostatka, ali dolaze i s trenerom koji još nije stigao izanalizirati sve crnogorske prvoligaše i okušati se sa Nikšićanima.

Budućnost i Sutjeska

Naravno, izabranici Nikole Rakojevića očekuju pobjedu, znaju šta bi im značilo da stignu na “plus “pet, te da im u tom slučaju, vjerovatno, ne bi izmakla ni jesenja titula, a to je preduslov za spokojnu zimsku pauzu i optimističan nastavak šampionata.

Mladi Aleksa Marušić pun je samopouzdanja:

“Prije nekoliko dana protiv Zete smo se namučili i nijesmo pobijedili, iako smo bili ubjedljiviji. Reklo bi se da nijesmo u najboljoj formi, ali Kup i Zeta su jedna priča, a Budućnost i trka za titulu sasvim druga. Vjerujem da ćemo biti maksimalno motivisani, jer kad bi ako ne bi danas. Svi znamo koliko bi nam značila ta tri boda. Ovo nam je najvažnija utakmica polusezone, a oni su protiv Jedinstva, u najmasovnijem takmičenju, bili ubojiti i, bez obzira što je razlika U klasi, ohrabreni su. Uz to, novi je trener i sigurno želi da se dokaže, ali mi smo naumili da im pomrsimo računicu”,  kaže Aleksa Marušić i poziva navijače da dođu u što većem broju, jer treba će im podrška sa tribina.

Danas braća Vučići, vjerovatno neće biti rivali na terenu, kao u prethodnom derbiju, jer bi Miloš trebao da bude na klupi, ali zato će Marko, u dresu Sutjeske, dati sve od sebe, bez obzira što će ga Rakojević, prinudno, povući nazad i dati mu drugu poziciju.

“Teška će biti utakmica, protiv Budućnosti je uvijek teško. Uostalom, teško je osvojiti bodove i kad se igra protiv timova koji se bore za opstanak, a da se ne govori što se očekuje u derbiju i protiv rivala koji je i prije početka šampionata najavio da ove godine sigurno osvaja titulu. U ovakvim mečevima, obično, detalj presuđuje, odluku može donijeti jedan raspoložen fudbaler. Svi u našem timu bi voljeli da postignemo pogodak, ali dovoljno je i jednom da se ostvari želja, samo da to bude dovoljno za trijumf. Važno je da počnemo kako treba, da što prije stignemo do prednosti, jer ovaj meč ima poseban značaj, pogotovo kad je ovakva situacija na tabeli”, ističe Vučić.

Prvi pravi test za Milinkovića

Budućnost je sa novim trenerom vezala dvije pobjede – protiv Titograda u prvenstvu (2:1) i nad Jedinstvom (7:0) za prolaz u polufinale Kupa.

Derbi u Nikšiću je, međutim, prvi pravi test za Mladena Milinkovića koji ima šansu da prekine neugodnu tradiciju svog tima, budući da su “plavi” vezali čak devet utakmica bez trijumfa u duelima sa Sutjeskom.

Podgoričani putuju za Nikšić kao drugoplasirani tim na tabeli, sa dva boda zaostatka za liderom, ali i sa utakmicom manje koju igraju sa Grbljem u Radanovićima u odloženom terminu na samom kraju jesenje polusezone (15. decembar).

Budućnost je posljednji put savladala najvećeg rivala 6. decembra 2017. godine tada je bilo 3:1 pod Goricom.

Pobjeda u današnjem sudaru gotovo sigurno donosi jesenju titulu, s tim što “plavima” odgovora i bod, pod uslovom da dobiju preostale utakmice protiv Iskre, Rudara i ,,trikolora”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve