Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marušić: Igrali smo najbolji fudbal u Italiji u trenutku prekida sezone

Povratku profesionalnim obavezama obradovao se Adam Marušić. Desni bek reprezentacije Crne Gore nada se nastavku Serije A, u kojoj njegov tim ima samo bod manje od prvoplasiranog Juventusa

Fudbalerima u Italiji je laknulo, vratili su se treninzima, mada ne onim ,,pravim“, kakvi su bili prije pandemije virusa kovid-19 koja je žestoko uzdrmala tu državu na Apeninskom poluostrvu.

Marušić, Foto: S.S. Lazio

Povratku profesionalnim obavezama obradovao se i crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

“Trenirao sam individualno i svi smo srećni što smo se ponovo družili u Formelu (trening centar Lacija, prim. aut). Vidjećemo što će se dogoditi u budućnosti, ali za sada smo srećni što možemo da treniramo u našem sportskom centru. U početku smo obavljali testove i od trenutka kad se utvrdilo da smo svi dobro, počeli smo sa treninzima. Tokom karantina sam konstantno bio u kontaktu sa saigračima, ali vidjeti ih u Formelu je druga stvar”, rekao je Marušić za klupski sajt.

Desni bek reprezentacije Crne Gore nada se nastavku Serije A, u kojoj njegov tim ima samo bod manje od prvoplasiranog Juventusa.

“Moramo poštovati utvrđena pravila. Liga je zaustavljena kada smo igrali najbolji fudbal u Seriji A. Tokom karantina pogledao sam mnogo utakmica i osjetio dosta nostalgije jer nam nedostaju emocije koje donose mečevi. U ovoj situaciji moramo samo da čekamo što će se dogoditi. Svi smo, međutim, spremni da se vratimo na teren. Igranje pred praznim tribinama biće nešto drugačije.”

Marušić nije imao veliku minutažu u prvom dijelu sezone, najvećim dijelom zbog problema sa povredama. Kada se potpuno oporavio, ponovo je postao jedan od ključnih igrača u timu Simonea Inzagija.

“Utakmica s Interom na ,,Olimpiku“ do sada je bila najvažnija utakmica sezone. Igrao sam prvo na desnoj, a zatim na lijevoj strani. Tokom te utakmice Inzagi je tražio da što češće idem naprijed i doprinio sam golu Milinković-Savića. Imao sam problema sa povredama, ali sada sam dobro i nadam se da ću biti spreman u slučaju da se odigra preostalih 12 utakmica. Ekipa je vrlo ujedinjena i kompaktna, svi želimo da se borimo za isti cilj”, naglasio je Marušić.

Dvadeset sedmogodišnji Beograđanin nada se da će se uskoro vidjeti i sa porodicom.

“Bili smo stalno u kontaktu za vrijeme karantina, ali moramo još sačekati da se vidimo. Osim što sam trenirao, posljednjih mjeseci gledao sam i nekoliko TV serija, poput „La Casa di Carta“. Kad se trenutna situacija završi, sve će biti ljepše, vratićemo se sa više želje”, poručio je Adam Marušić, kojeg mediji dovode u vezu sa prelaskom u Pari Sen Žermen predstojećeg ljeta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve