Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Martin očekuje Zvezdu u polufinalu: Biće to ludi mečevi

Trijumf nad Mornarom (93:88) ujedno znači i da su momci Petra Mijovića obezbijedili najmaje drugu poziciju pred plej-of i prednost domaćeg terena u polufinalu protiv Crvene zvezde

Budućnost je dobila crnogorski derbi, ali je dobila i Hasana Martina iz prvog dijela sezone. A kada je tako onda su “plavi” mnogo bliži pobjedama, a navijači u “Morači” uživaju u njegovoj predstavi i atraktivnim potezima.

Martin, Foto: KK Budućnost

Trijumf nad Mornarom (93:88) ujedno znači i da su momci Petra Mijovića obezbijedili najmaje drugu poziciju pred plej-of i prednost domaćeg terena u polufinalu protiv Crvene zvezde.

“Mnogo će nam značiti ta prednost u polufinalu, jer ako ‘Morača’ ‘poludi’ kao u posljednjem meču svima će biti teško da slavi ovdje”, poručio je Martin. “Naravno, još ne odustajemo od prvog mjesta, još nije sve gotovo. Druga pozicija je sjajna, ali imamo još posla da uradimo”.

Budućnost neće odustati od prvog mjesta sve dok postoji nada, ali centar crnogorskog prvaka je realan kada je u pitanju mogućnost da lider Partizan kiksa do kraja ligaškog dijela.

“Nećemo odustati, ali sumnjam da će kiksati. Partizan je dobar tim, ali na nama je da pobijedimo preostale dvije utakmice”, dodao je Martin.

Tako je sve izvjesnije da će region u polufinalu gledati najveći i najžešći okršaj u posljednjih par godina u ABA ligi duele Budućnosti i Zvezde. Četvrtu godinu zaredom u plej-ofu – nakon polufinala iz 2017. i dva nezaboravna finala nakon toga.

“Biće to velika bitka. Zvezda je naš veliki rival, jedva čekam da osjetim i to iskustvo igranja protiv njih”, istakao je košarkaš iz Njujorka. “Biće to ludi mečevi i ovdje, ali i u Beogradu, ali nadam se da ćemo se plasirati u finale”.

Hasan Martin se dotakao i crnogorskog derbija tokom kojeg je Budućnost imala i “plus 24”, pa je preživjela nalet Mornara, koji je stigao i “minus tri”.

“Prvo poluvrijeme je bilo odlično, imali smo veliku prednost, ali u nastavku kao da smo se malo opustili. Cijele sezone to radimo, jednostavno moramo da igramo jako svih 40 minuta”, jasan je Martin, koji je protiv Barana ubacio 21 poen. “Mornar je dobar tim, u drugom dijelu nas je napao, ali smo mi znali da odgovorimo i da pobijedimo”.

Plavi “broj 12” nije bio mnogo iznenađen reakcijom Mornara u drugom dijelu.

“Oni imaju dobre šutere, dobre igrače u napadu, a imali su i nekoliko kontranapada i dobrih momenata. Počeli su da igraju košarku kakvu inače igraju, morali smo da se borimo i na kraju smo izdržali”.

Za Martina nije bio problem ni kada je morao da igra odbranu protiv Mornara sa četiri beka u ekipi.

“Da, nisam imao problem sa tim. Mogu da se prebacim i igram i protiv bekova, nemam problem sa nižim igračima mogu da igram odbranu i protiv njih”, zaključio je jedan od najboljih igrača Budućnosti ove sezone.

Do kraja ligaškog dijela ABA lige Budućnost očekuju dueli sa Cedevita-Olimpijom u gostima (gdje bi mogla da pomogne Mornaru koji se bori za četvrto mjesto) i protiv FMP-a u Podgorici. Polufinalna serija plejofa kreće 27. marta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve