Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Marsej slavi 30 godina od osvajanja Lige šampiona

Marsej je postao prva i, zasad, jedina ekipa iz Francuske koja je uspjela da osvoji Ligu šampiona, čime se ne može pohvaliti čak ni prebogati Pari Sen Žermen

Navijači Olimpika iz Marseja priredili su sinoć veliku proslavu u gradu na jugu Francuske kojom su obilježili veliki jubilej – 30 godina od osvajanja Lige šampiona.

Tog 26. maja 1993. godine na Olimpijskom stadionu u Minhenu savladan je veliki Milan sa 1:0 golom Basila Bolija.

Ekipa predvođena Dešanom, Desailijem Bokšićem, Bartezom i drugovima, uspjela je da parira supermoćnom Milanu sa Barezijem, Maldinijem, Koostakurtom, Rajkardom, Van Bastenom… na terenu i Fabiom Kapelom na klupi.

Marsej je postao prva i, zasad, jedina ekipa iz Francuske koja je uspjela da osvoji Ligu šampiona, čime se ne može pohvaliti čak ni prebogati Pari Sen Žermen.

Ni 30 godina kasnije navijači jednog od najvećih francuskih klubova ne zaboravljaju ovaj istorijski uspjeh, pa su sinoć obilježili ovaj značajan jubilej vatrometima, bakljadom i pjesmom.

Ipak, poslednjih desetak godina prilično je sušan period što se tiče trofeja.

Posljednju trofej Marsej je podigao 2012. kada je osvojio Liga Kup, a titulu u Ligi 1 čekaju punih 13 godina.

Ove sezone klub sa “Velodroma” je treći na tabeli francuskog prvenstva i kako stvari stoje igraće minimum kvalifikacije za Ligu šampiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve