Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: U revanšu će nam biti lakše

Ispostavilo se tačno da Gagra i nije neki sastav, ali kako je vrijeme odmicalo predstavnik Gruzije bio je požrtvovaniji, pa u finišu su pogotovo nadtrčali izabranike Milije Savovića, što i ne čudi ako se zna da su oni nedavno počeli pripreme, a gosti za sobom imaju 20-ak kola i seriju sjajnih rezultata

Minimalna prednost na domaćem terenu je vrlo nezahvalan rezultat, jer pobjednika ohrabri, a i ne obećava mu baš uspjeh kada se već igra i revanš.

Upravo Sutjeska je tako prošla prije dvije noći na ”DG areni”.

Ispostavilo se tačno da Gagra i nije neki sastav, ali kako je vrijeme odmicalo predstavnik Gruzije bio je požrtvovaniji, pa u finišu su pogotovo nadtrčali izabranike Milije Savovića, što i ne čudi ako se zna da su oni nedavno počeli pripreme, a gosti za sobom imaju 20-ak kola i seriju sjajnih rezultata.

Mogao bi, dakle, taj revanš naredne sedmice da bude vrlo neizvjestan.

No, strateg Nikšićana je optimista. Priznaje da im je u nastavku susreta prifalilo snage, da je koncepciju značajno ”pobrkao” rani izlazak Janjića.

– Ipak, mislim da smo ih sad bolje upoznali i da ćemo naredne sedmice biti bolji u svakom smislu. Znači i nama još nekoliko zajedničkih treninga koje ćemo odraditi u međuvremenu, imaćemo spremnije pojedince, kazao je kratko nakon meča Savović.

Prvi strijelac prošlogodišnjeg šampionata, napadač Sutjeske, Božo Marković vjeruje da njegov tim može do druge runde evropskog takmičenja.

– Uvijek su ovakvi mečevi neizvjesni, ali sad smo ih bolje upoznali i mislim da će nam u revašu biti lakše. Žao nam je što ne vodimo 2:0. Taj pogodak je visio, pogotovo u prvom poluvremenu, pa i jedna ofsajd zamka zamalo im je uspjela. Raduje me što smo dobro držali loptu, znali da odigramo smireno, a to je bitno kada igrate protiv ekipa koje su u najboljoj formi, za kojima je serija dobrih partija, bez obzira što su drugoligaši i što dolaze iz Gruzije, riječi su golgetera Boža Markovića.

Kapiten Nikšićana Vlado Giljen ubijeđen je da će do srijede, kada čarter letom putuju za Tibilisi, biti mnogo spremniji.

– Još nijesmo u formi koju svi želimo i logično je da igramo naredne sedmice bolje. Mnogo nam je teško pao ovaj meč, bila je paklena vrućina, povrede su učinile svoje. Dobar je rezultat, ali ta minimalna pobjeda samo obećava prolaz. Tek se igra drugo poluvrijeme i ne smijemo se opuštiti, zaključuje Giljen.

U toku meča povrijeđen je mlađani Janjić, pa kasnije i Bojović koji ga je upravo zamijenio.

Po svemu sudeći, Savović na Bojovića neće moći računati u revanšu, jer je riječ o ozbiljnijoj povredi, ali moći će od početka zaigrati Marko Vučić.

Ima i Raičevića na raspolaganju, a i Marko Vuković, strijelac jedinog pogotka u preksinoćnjem meču, potvrdio je da se nalazi u odličnoj formi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve