Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Treniramo dobro, ne razmišljamo o predaji protiv Slovana

Šampion Crne Gore u optimalnim klimatskim uslovima želi da se što bolje spremi za nove izazove na evropskoj sceni

Fudbaleri Sutjeske odradili su prvu radnu sedmicu na Zlatiboru. Nikšićani su već desetak dana u treningu, a nakon uvodnog dijela kraj Bistrice, već sedmicu su na poznatoj srpskoj planini.

Foto: Fscg.me

Šampion Crne Gore u optimalnim klimatskim uslovima želi da se što bolje spremi za nove izazove na evropskoj sceni.

“Treniramo dobro, za sada sve protiče kako je zamišljeno, nema povreda, uslovi su odlični”; bio je prvi raport sa Zlatibora napadača Sutjeske Boža Markovića.

Za razliku od prethodne sezone Sutjeska nove obaveze čeka sa neznatnim promjenama. Trenutno su zbog povreda van stroja Miljan Vlaisavljević i Stefan Cicmil, otišli su Šaleta Kordić i Libijac Zakaria Elmabruk Alharaiš, ali su “plavi” u svim linijama tima dobili pojačanja.

Nakon tri godvine vratio se štoper Aleksandar Sofranac, stigao je ofanzivac Damir Kojašević, a nakon 15 godine u dresu Sutjeske opet je Stefan Nikolić.

“Nije bilo velikih promjena. Novi igrači odmah su se uklopili. Radi se o momcima koji su već bili tu ili smo igrali sa njima, tako da se ne osjećaju kao novajlije. Atmosfera je zaista sjajna, tako da sa nestrpljenjem čekamo novi evropski izazov”, dodao je Marković.

Sutjeska se prošlog ljeta nije proslavila na međunarodnoj sceni. Nikšićani su eliminisani gotovo bez “ispaljenog metka”. Četiri meča, četiri poraza, bez postignutog gola…

“Imali smo zaista jake rivale, mada je utisak da smo možda mogli više, ali jednostavno nijesmo imali sreće”, prisjeća se Marković.

Sutjesku desetog jula čeka gostovanje u Bratislavi, protiv Slovana, koji je praktično “legija stranaca”. Internacionalci iz Danske, Ukrajine, Brazila, Srbije, Holandije, Mađarske, Češke, Slovenije, Grčke, Spanije, Nigerije i Argentine…

“Slovan je zaista jak. Radi se o vrhunskom timu u kojem ima dosta stranaca, ali ne razmišljamo o predaji. Cijele godine smo se borili za ovo i to je bio naš san da opet igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da ostavimo pozitivniji utisak. Sigurno je da ćemo za Slovan i evropske mečeve imati mnogo motiva”, objasnio je napadač Nikšićana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve