Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Marko Vuković: Evropa je prioritet

Pred Sutjeskom su proljećni mjeseci dokazivanja. Oni jesenji su bili nestabilni, pa plavo-bijeli vjeruju da će u drugom sezonu biti čvršći, bolji, konkretniji. Izlazak u Evropu, to od Sutjeske svi traže

Pred Sutjeskom su proljećni mjeseci dokazivanja. Oni jesenji su bili nestabilni, pa plavo-bijeli vjeruju da će u drugom sezonu biti čvršći, bolji, konkretniji. Izlazak u Evropu, to od Sutjeske svi traže.

“Sigurno je da će svaka utakmica nositi pritisak. U Sutjesci su uvijek velika očekivanja, pogotovo poslednjih godina. U fudbalu je naravno potrebna i sreća da bi se napravio korak naprijed”, rekao je Marko Vuković, vezista Sutjeske.

Dobar rad ispunio je Vukovića optimizmom, ali nema razmetanja i velikih obećanja.

“Oprez nikada nije na odmet, ali mislim da imamo kvalitet, da bez većih problema, stignemo do mjesta koje vodi u evropske kvalifikacije. Tokom jeseni nismo bili imuni na kikseve, ali sa dolaskom novog šefa struke nismo osjetili gorčinu poraza u prvenstvu. Sada je situacija znatno bolja, na vrijeme smo startovali sa pripremnim ciklusom, stigli su fudbaleri koju su zaista pojačanje. Znamo gdje smo griješili tokom prvog dijela sezone i da više ne smijemo da pravimo iste greške”.

Dileme oko prvaka nema?

“Ima puno da se igra, ali jasno je da ulogu kandidata za tron može biti dodijeljena samo ekipi Budućnosti. Ne vidim zaista način, kako Podgoričani mogu ostati bez titule. U jedno sam siguran, a to je da će Sutjeska obezbijediti evropsku vizu. Mislim da imamo igrački kadar koji može biti najbolji u drugom dijelu sezone. Žao mi je što smo ispali iz Kupa, jer to nije moguće nadoknaditi”, ocjenjuje Vuković.

Svake pripreme su korak naprijed.

“Naravno, svi se pokušavamo poboljšati u svakom segmentu, što je neophodno ako želimo biti na nivou. Svako od nas želi sa nametnuti treneru, to je jedini put da ekipa napreduje”.

Prve proljećne utakmice mogu označiti, odnosno usmjeriti želje svih prvoligaša, pa i Sutjeske.

“Bitna je svaka utakmica, pogotovo ona premijerna, jer gostujemo ekipi Budućnosti. Sve što smo napravili u dosadašnjem pripremnom periodu, možemo zahvaliti velikom radu, upornosti i želji za napretkom”.

Koliko ste spremni?

“Zadovoljan sam formom ekipe, ali na terenu moramo to i dokazati. Što smo više zajedno to smo kompaktniji i opasniji, ali se morate uvijek dokazivati”, zaključio je Marko Vuković.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve