Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Markes: Na stazi samo 100 odsto spreman

Šestorstruki prvak Kraljevske klase propustio je cjelokupnu sezonu, pošto je u prvoj trci u Heresu doživio prelom desne ruke. U međuvremenu je period oporavka išao znatno sporije od očekivanog. Imao je tri operacije i pred njim je barem još šest mjeseci odsustva

Vozač Honde Mark Markes kaže da će se trkama vratiti tek kada bude u potpunosti spreman, te da je Đoan Mir zasluženo osvojio titulu u protekloj sezoni Moto GP.

Markes, Foto: Reuters/Marcelo Del Pozo

Šestorstruki prvak Kraljevske klase propustio je cjelokupnu sezonu, pošto je u prvoj trci u Heresu doživio prelom desne ruke.

U međuvremenu je period oporavka išao znatno sporije od očekivanog. Imao je tri operacije i pred njim je barem još šest mjeseci odsustva.

– Vidjećemo. Za sada mogu samo da čekam da se stanje sa rukom konsoliduje. Nadam se da ću biti spreman za početak sljedeće sezone. Ipak, sigurno je samo jedno – neću se vratiti dok ne budem 100 odsto spreman za trkanje, jasan je Španac.

Mnogi se pitaju da li će poslije velike pauze moći da vozi na istom nivou.

– Ne brinem zbog toga, ali zato i želim prvo da se oporavim u potpunosti. Da bih bio isti, a ne da me problem sa rukom sputava. Pripremiću se.

U Markesovom odsustvu šampionsku titulu osvojio je Đoan Mir.

– Bio je konstantan, zaslužio je to. U Moto GP najbitnije je imati konstantu. On je to činio. Nije morao da radi neke spektakularne stvari. Pokazao je hrabrost i pobijedio one koji su smatrani favoritima, poručio je 27-godišnji motociklista.

Nova sezona u Moto GP startuje 28. marta trkom za Veliku nagradu Katara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve