Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković sanja rekord na najvećoj sceni

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu i samo 49 dana od nastupa u Parizu, gdje je debitovala na turniru Dijamantske lige, najbolja crnogorska sportistkinja imaće priliku danas da ponovo bude dio najprestižnijeg atletskog turnira

Serija velikih takmičenja za Mariju Vuković se nastavlja.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu i samo 49 dana od nastupa u Parizu, gdje je debitovala na turniru Dijamantske lige, najbolja crnogorska sportistkinja imaće priliku danas da ponovo bude dio najprestižnijeg atletskog turnira.

U poljskom gradu Šleska danas će se održati deveti miting Dijamantske lige u 2022. godini, a ženski skok uvis planiran je za 16.10 časova. Na zaletištu će biti uz našu Mariju samo još osam takmičarki od čega čak četiri Ukrajinke – Nadežda Dubovickaja, Irina Gerašenko, Julija Levčenko, Jaroslava Mahučik, Safina Sadulajeva, Katerin Tabaškin, Rejčel Mek Koj i Elena Valortigara.

Prva favoritkinja je Ukrajinka Mahučik, koja ima lični rekord 204, dok je ove sezone ostvarila skok na 203 centimetra, dok su na dva metra ,,letjele“ još Gerašenko i Valortigara.

“Očekuje me još jedno veliko takmičenje. Sigurno da se dobro poznajemo, biće teško, ali svaka od nas ima određeni motiv. Nastojaću nakon Svjetskog prvenstva da budem bolja, da imam rezultat koji mi može pomoći da budem što bolje plasirana. Uskoro me očekuje Evropsko prvenstvo, tako da želim pokušati da budem na nivou rekorda”, naglasila je za Pobjedu Marija Vuković.

Vuković je 18. juna u debitantskom nastupu na Dijamantskoj ligi osvojila peto mjesto, sa trećim rezultatom mitinga. Samo je veći broj pokušaja odvojio najbolju crnogorsku sportistkinju od podijuma, pošto je skokom od 195 centimetara izjednačila najbolji lični rezultat ove sezone, ali dva pokušaja više su je udaljila od trećeg mjesta Ukrajinke Julije Levčenko i Australijanke Nikole Olislejgers, koje su takođe savladale 195 centimetara, a potom tri puta rušile letvicu na 198 centimetara.

Vuković ima sjajnu sezonu – osvojila je zlato na Mediteranskim igrama sa rezultatom 192. Prije toga, crnogorska rekorderka imala je zapažene nastupe – osvojila je miting u Atini „Filothei Women Gala“ sa preskočenih 195, a miting u Kalitei završila je sa rezultatom 188, a prethodno je u Kefaloniji preskočila 193, a u Kalamatiju 195 centimetara. Posljednji nastup imala je 16. jula u Oregonu kada je na Svjetskom prvenstvu sa rezultatom 190 cm osvojila 14. mjesto i propustila priliku da dođe do finala.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve