Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković pred nastup na SP: Ne bih da razočaram ni sebe ni navijače

Crnogorska atletičarka u subotu od 11 sati počinje nastup Svjetskom dvoranskom prvenstvu, i to sa drugim rezultatom na svijetu u skoku u vis

Marija Vuković je spremna za veliko iskušenje.

Crnogorska atletičarka u subotu od 11 sati počinje nastup Svjetskom dvoranskom prvenstvu, i to sa drugim rezultatom na svijetu u skoku u vis.

“Osjećam se dobro, zdrava sam i spremna sam, ali osjećam i pritisak”, kaže Marija Vuković za Sportfem.

“Ne bih da razočaram, prvo sebe, pa zatim i sve one koji od mene očekuju nešto, navijaju za mene i podržavaju me. Sa druge strane, znam gdje sam i na kom nivou, znam koliko vrijedim i sve to moram da izbalansiram pred nastup”.

Nakon fantastične 2021. godine, u ovoj je preskočila 196 centimetara.

Bolji rezultat na svijetu u ovom trenutku ima samo Australijanka Eleonor Paterson.

“U odličnoj je formi, prva je favoritkinja”, ističe Vuković.

“Ja sam među 12 najboljih, u finalu sam Svjetskog prvenstva. Drugo, ne volim da gledam na taj način, jer pod pritiskom jednostavno “ne radim”. Lagala bih, međutim, kada bih rekla da ne očekujem da budem u pet najboljih, ali ovo je skok u vis, mnogo faktora utiče na nastup na velikom takmičenju, u određenom trenutku… Pokušaću, nadam se i uspjeti, da se fokusiram na to da uživam u trenutku, u skokovima, baš kao što sam radila prošle godine”, ističe Marija.

Ove godine je konstantna, od početka sezone iznad 190 centimetara…

“Zaista sam zadovoljna, kažem – zdrava sam i fizički spremna. Sada je važna psihička priprema, da se sve namjesti i da izađem u dvoranu sa osmjehom”.

Uz nju će biti trenerica Joana Siomu, kao i – navijači.

“Na tribinama će biti moji brat i sestra, ali i još dosta “mojih ljudi”. Prvi put ću na velikom takmičenju imati veliku podršku navijača. Pokušaću da njihovo prisustvo i njihove aplauze pretvorim u moju prednost, da mi oni daju dodatni vjetar u leđa…”, ističe Marija.

Pored Marije, u finalu skoka u vis učestvovaće Eleanor Paterson (Australija), Jaroslava Mahučki (Ukrajina), Nadežda Dubovickaja (Kazahstan), Emili Bortvik (V. Britanija), Mirela Demireva (Bugarska), Safina Sadulajeva (Uzbekistan), Elena Valortigara (Italija), Angelina Topić (Srbija), Rejčel Mekoj (SAD) i Svetlana Radzivil (Uzbekistan).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve