Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković potvrdila dobru formu: Vjerujem u sebe više nego ikada

Nakon 2020. godine u kojoj crnogorska rekorderka u skoku uvis nije imala ''letove'' preko 190 centimetara, ove godine već je pomjerila granice i najavila nove uspjehe

Marija Vuković definitivno opet ”leti”.

Nakon 2020. godine u kojoj crnogorska rekorderka u skoku uvis nije imala ”letove” preko 190 centimetara, ove godine već je pomjerila granice i najavila nove uspjehe.

Članica Atletskog kluba Podgorica samo dvije sedmice nakon što je u Beogradu postavila novi crnogorski rekord u dvorani (193 cm), uspjela je u Istanbulu da osvoji zlato na prvenstvu Balkana (190 cm). Na taj način Marija je konačno stigla do odličja koje joj je nedostajalo, jer nakon što je osvojila bronzu na ovom takmičenju 2015. godine, pet godina zaredom bila je vicešampionka Balkana.

– Kada smo ostale Slovenka Apostolovska i ja da se borimo za prvo mjesto vjerovala sam da konačno mogu stići do zlata. Imala sam ogromnu želju i u prvom pokušaju na 190 centimetara sam preskočila bez problema i rekla sam sebi: “Konačno i to zlato, iskreno je istakla za Arenu Marija Vuković.

Tokom prethodne godine Marija, kao i ostali takmičari, imala je malo nastupa, uglavnom je bila na visinama 187 cm i 188 cm.

– I tokom perioda korone treniram zaista dobro i moram istaći da sam se odlično adaptirala u Atini. Vjerovala sam u sebe da mogu da napravim i skok koji je ozbiljno iznad 190. Zadovoljna sam i srećna, zahvalna što sam prije svega zdrava, a napokon se naporan rad isplatio i to se pokazuje, naglasila je Vuković.

Na početku 2019. postavila je dvoranski rekord Crne Gore (192 cm), bila blizu finala dvoranskog prvenstva Evrope, a sa 194 cm ispunila normu za Svjetsko prvenstvo. Sada je godinu otvorila novim rekordom (193 cm), a sigurno da će juriti nove uspjehe tokom 2021.

– Bilo je jako teško prošle godine izbalansirati sve, dugo vremena trenirali smo u kućnim uslovima, bili bez takmičenja i sve to je uticalo. Ali zato sada imam još veći motiv da pokažem da sam i taj period koristila da dodatno napredujem.

Crnogorska rekorderka, čiji je lični rekord 195 cm, nakon dugog niza godina 2017. otišla je iz Novog Sada u Luksemburg, zatim je uslijedio kratak period boravka u Švedskoj, a krajem 2019. otišla je u Grčku, gdje u Atini radi pod nadzorom trenera Sjoane Siomu.

– Prvi put u karijeri imam ženskog trenera. Ekipa je korektna, trener je zaista super, tako da sam veoma zadovoljna. Moja očekivanja polako se ostvaruju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve