Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija se nada finalu u Minhenu

Crnogorska rekorderka četvrti put nastupiće na prvenstvu Evrope u karijeri i pokušati prvi put da stigne do finala

Crnogorska atletičarka Marija Vuković nastupiće danas u kvalifikacijama skoka uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Vuković će se takmičiti u A grupi, a za plasman u finale boriće se 24 atletičarke.

Crnogorska rekorderka četvrti put nastupiće na prvenstvu Evrope u karijeri i pokušati prvi put da stigne do finala.

– Na nedavnom turniru Dijamantske lige imala sam loš rezultat. Baš zbog toga sada imam motiv da nakon Poljske napravim reakciju i budem na nivou svojih rezultata tokom sezone. Ukoliko tako bude, sigurno da bih mogla da se nadam i finalu – kazala je za Pobjedu Marija Vuković.

Vuković ove sezone ima četvrto i peto mjesto na mitinzima Dijamantske lige, dok je nastup na Svjetskom prvenstvu u američkom gradu Judžinu završila u kvalifikacijama. Imala je istu visinu kao dvije finalistkinje, Slovenka Lia Apostolovski i Jamajčanka Kimberli Vilijamson, ali i veći broj pokušaja.

Bila je zlatna na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, a ove sezone preskočila je 195 centimetara.

Kao četvrtoplasirana završila je nastup na dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu.

– Nastojaću da pokažem da sam u dobroj formi i da mogu bolje nego što je to bilo na posljednjem mitingu Dijamantske lige. Pokazalo se tada da su sve djevojke imale slabije rezultate, sigurno da će i sada mnogo toga zavisiti od detalja. Bitno je da budem zdrava i spremna da pokažem svoje vrijednosti – naglasila je Vuković.

Kvalifikacije su na programu danas u deset sati i deset minuta.

Finale skoka uvis je u nedjelju u 19 sati i pet minuta.

Drugi crnogorski predstavnik Danijel Furtula zaustavljen je u kvalifikacijama u bacanju diska, a nastup je završio kao desetoplasirani u A grupi, ukupno 21. u kvalifikacijama, sa rezultatom 59,10 metara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve