Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marija Leković – evropski vunderkind

Evropski vunderkindi po mišljenju FIBA su: Baranka Marija Leković (2003), te Italijanka Matilde Vila (2004), zatim Izraelka Jarden Garzon (2003), Mojca Jelenc iz Slovenije (2003) i Fait Etut (2005) iz Luksemburga

Marija Leković, košarkašica Budućnost Bemaxa i članica seniorske reprezentacije Crne Gore, među najvećim talentima je u Evropi!

To je potvrdila i objava FIBA Evrope, na zvaničnim društvenim mrežama, gdje je napravljena lista od Top 5 igračica Evrope, od kojih se traži koja ima najveći potencijal.

Evropski vunderkindi po mišljenju FIBA su: Baranka Marija Leković (2003), te Italijanka Matilde Vila (2004), zatim Izraelka Jarden Garzon (2003), Mojca Jelenc iz Slovenije (2003) i Fait Etut (2005) iz Luksemburga.

Vila, koja igra u italijanskoj Limonti, u novom ciklusu odigrala je samo tri minuta protiv Luksemburga, upisala četiri poena i dvije asistencije.

Izraelka Garzon igra za Makabi Iron Ramat Gan, a u novom siklusu blistala je protiv Letonije.

Za 25 minuta postigla je 16 poena. Jelenc, koja je članica Celja, blistala je protiv Albanije, kada je za 29 minuta, postigla 24 poena, uz 12 skokova.

Etute igra u Didelanžu iz Luksemburga, a u prva dva meča kvalifikacija igrala je po 12 minuta, sa prosjekom tri poena i 3,5 skokova (ukupno šest poena, sedam skokova).

Marija Leković, iako je tek postala punoljetna, bila je dio seniorske reprezentacije i kod Roberta Injigesa kada je dobila šansu u čuvenim kvalifikacijama, kada je Crna Gora, iako otpisana, uspjela u mečevima protiv Bosne i Hercegovine i Slovačke da stigne do prvenstva Evrope.

U novom ciklusu odigrala je dva meča, protiv Rusije 12 i Austrije 18 minuta, postigla ukupno 12 poena (šut iz igre 8/6), uz četiri asistencije, a sjajnom odbranom i do-brom realizacijom odmah je skrenula pažnju na sebe.

Jasno je da se mlada Baranka nije slučajno našla na ovoj listi, već da Budućnost Bemax ima evropskog vunderkinda, za kojeg tek dolazi vrijeme…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve