Ženska seniorska reprezentacija u ponedjeljak počinje pripreme za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Australiji i Novom Zelendu.

Naša selekcija će u prva dva kola gostovati Bosni i Hercegovini i Rusiji, a selektor Mirko Marić objavio je danas spisak za te utakmice.

Marić je pozvao 21 igračicu – golmani: Anastasija Krstović (Danilovgrad), Svetlana Miličić (Breznica); odbrana: Milica Radunović (Mladost), Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Marija Maraš (Breznica), Anastasija Bulić (bez kluba), Helena Božić (Pomurje, Slovenija), Andrea Janjušević (Ekonomist); vezni red: Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Anđela Tošković, Radosava Kočanović (Breznica), Nađa Stanović (Čarni Sosnovjec, Poljska), Jelena Karličić (Damer, Norveška), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija); napad: Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija), Tanja Malesija (Danilovgrad), Nađa Đurđevac (Breznica), Svetlana Bečić (Danilovgrad), Medina Dešić (RB Lapjcig, Njemačka).

Duel prvog kola grupe E, između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, igra se 17. septembra od 16 časova u Zenici. Četiri dana kasnije Rusija i Crna Gora sastaće se u Moskvi.

– Novi ciklus kvalifikacija počinjemo gostovanjem Bosni i Hercegovini, zatim putujemo u Rusiju. Obzirom da smo žrijeb za kvalifkacije dočekali iz posljednjeg šešira, moramo priznati da smo autsajderi u svim utakmicama. Međutim, mislim da smo posljednjih par godina, kroz mnoge utakmice, pokazali da napredujemo. To nam daje za pravo da možemo da se nadamo nekom bodu u kvalifkacijama. Odlično poznajemo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odigrali smo u posljednjih par godina četiri utakmice sa njima. Poznajemo mi njih, poznaju i oni nas, tako da tu neće biti nekih iznenađenja. Bosna i Hercegovina ima kvalitetan tim, u prethodnim kvalifkacijama osvojili su 18 bodova, što dosta toga govori. Favoriti su protiv nas, ali nećemo otići tamo da se predamo, već da probamo da napravimo iznenađenje, kazao je selektor Marić.

Osim Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Rusije, u grupi E nalaze se još i selekcije Danske, Malte i Azerbejdžana.