Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mančester je crven: Marsijal i Mektominej riješili derbi

Mančester junajted savladao je Mančester siti na svom Old Trafordu rezultatom 2:0 golovima koje su postigli Antoni Marsijal i Skot Mektominej

Derbi Mančestera i 29. kola Premijer lige odigran večeras na Old Trafodu, a pobjeda je ostala u crvenom dijelu grada.

Martial, Foto: AFP

Mančester junajted savladao je Mančester siti na svom Old Trafordu rezultatom 2:0 golovima koje su postigli Antoni Marsijal i Skot Mektominej.

Marsijalu je ovo bio 11. gol u sezoni čime je izjednačio učinak iz debitantske sezone u dresu Junajteda.

Prvih 20 minuta meča proteklo je u znaku Sitija koji je pokušavao da osvajanjem prostora dođe do prilike i imao je u tom periodu jedan ozbiljniji pokušaj preko Rahima Sterlinga.

Junajted je uspio da preokrene situaciju na terenu u svoju korist i nakon desetak minuta opsjedanja gola gostiju Marsijal je pogodio za 1:0 u 30. minutu. Slobodan udarac izveo je Bruno Fernandeš, Marsijal je dočekao loptu na volej i ona je prevarila Edersona skliznuvši mu ispod ruku u mrežu.

U nastavku se jednom zatresla i mreža Junajteda, ali je Serhio Aguero bio u ofsajdu i gol je poništen.

Nekoliko dobrih prilika sa obje strane zabilježeni su u nastavku meča, grešku Edersona koju nije iskoristio Marsijal, a sa druge strane najozbiljnije pokušaje imali su 15 minuta pre kraja Sterling i Žesus.

Promjene rezultata ipak nije bilo sve do petog minuta nadoknade kada je Mektominej u gol pretvorio neshvatljivu grešku Edesrona koji mu je praktično asistirao za 2:0.

Mančester siti ostaje na drugom mestu sa 57 bodova, 25 manje od Liverpula. Mančester junajted je na petom mestu sa 45 bodova, tri manje od Čelsija i dva više od Vulverhemptona.

Siti u sledećem kolu dočekuje Arsenal, a Mančester junajted će u goste Totenhemu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve