Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Mali fudbal: Šesti međunarodni turnir prijateljstva u Pljevljima

Breznica pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Crnoj Gori, Opštine Pljevlja i Turističke organizacije Pljevlja za vikend (subota i nedjelja) u SC “Ada” organizuje šesti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu

Pljevlja i Ženski fudbalski klub Breznica su spremni da još jednom pomjere granice!

ŽFK Breznica, Foto: Cdm.me

Breznica pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Crnoj Gori, Opštine Pljevlja i Turističke organizacije Pljevlja za vikend (subota i nedjelja) u SC “Ada” organizuje šesti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu.

Na turniru učestvuje 20 ekipa sa preko 500 sportista raspoređenih u dvije kategorije seniorskoj i kadetskoj.

“Turnir je ove godine dobio što bi rekli u hotelima – petu zvjezdicu. Na otvaranju turnira će nam se obratiti ambasadorka SAD, koja je došla u Pljevlja da podrži kolektiv Breznice. To je znak da će uskoro sve međunarodne organizacije više obratiti pažnju na ženski fudbal u Crnoj Gori, a i u regionu”, rekao je osnivač i trener Breznice Zoran Vuković, glavni organizator turnira.

“Osim djevojaka na turniru će biti najveći stručnjaci za ženski fudbal. Osim trenera Breznice, tu će biti treneri i selektori iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije”, jasan je Vuković.

Na turniru učestvuju ekipe iz bivše Jugoslavije i Bugarske u seniorskoj konkurenciji će se takmičiti ŽFK Breznica (Crna Gora), ŽFK Crvena zvezda (Srbija), ŽFK TSC Kanjiža (Srbija), ŽFK Zemun (Srbija), žNk Neretva Metković (Hrvatska), ŽFK Tiverija (Makedonija), ŽNK Olimpija (Slovenija), ŽNK Emina Mostar (BiH), ŽFK Lokomotiva Brčko (BiH), ŽNK Brotnjo Čitluk (BiH), SFK Libero Goražde (BiH) i ŽFK Napredak (Srbija).

Što se tiče kadetske konkurencije, učešće su uzeli ŽFK Breznica (Crna Gora), SFK 2000 Sarajevo (BiH), ŽFK Rad Beograd (Srbija), ŽFK Enko Plovdiv (Bugarska), ŽFK Jedinstvo 2014 (Srbija), ŽFK Respekt Sarajevo (BiH), ŽFK Ekonomist (Crna Gora) i ŽFK Dži-Dži Skoplje (Makedonija).

Titulu u seniorskoj konkurenciji brani Zemun iz Srbije, a u kadetskoj domaćin Breznica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve