Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Majk Tajson optužen za još jedno silovanje početkom 1990-ih

Tajson (56), rođen u Bruklinu, bio je neprikosnoveni svjetski šampion u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine, ali njegov život van ringa bio je turbulentan

Jedna žena je optužila bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Majka Tajsona da je silovao početkom 1990-ih u tužbi podnijetoj u Njujorku ovog mjeseca.

Žena, koja zahtijeva odštetu od pet miliona dolara, rekla je da ju je Tajson silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u Njujorku i da je pretrpjela „fizičke, psihičke i emocionalne povrede“ u godinama od tada.

Izjava te žene ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Dezajr Vašington rekla du je Tajson silovao u Indijanapolisu. Tajson je 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Tužba u Njujorku je podnijeta prema Zakonu o preživjelim odraslim osobama. Žena je u svom iskazu navela da je ušla u Tajsonovu limuzinu i da je bokser odmah počeo da je dodiruje i pokušava da je poljubi.

„Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali je on nastavio da me napada. Potom mi je skinuo pantalone i nasilno me silovao“, rekla je žena.

Ona želi da zadrži svoju anonimnost, jer bi, kako je rekla, objavljivanje njenog imena „svakako predstavljalo rizik za mene od daljeg psihičkog oštećenja, uznemiravanja, ismjevanja i lične sramote“.

Advokat koji je zastupa je rekao da njegova kancelarija nije jednostvano vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su „veoma vjerodostojni“.

Advokatska kancelarija je danas saopštila da ne može dalje da komentariše slučaj.

Tajson (56), rođen u Bruklinu, bio je neprikosnoveni svjetski šampion u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine, ali njegov život van ringa bio je turbulentan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve