Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Maja Savić u stručnom štabu lavica: Gladne smo trenerskih voda

Lavica, koja se prije devet godina na Olimpijskim igrama u Londonu od igračke karijere oprostila srebrnom medaljom, biće prva saradnica novoj selektorki sa kojom je i kao igračica osvajala trofeje na terenu. Čuveni tandem posljednji meč je upravo odigrao u Londonu u finalu sa Norveškom, a putevi će im se ponovo na terenu ukrstiti u debitantskom nastupu 16. aprila protiv Bjelorusije u baražu za Svjetsko prvenstvo

Maja Savić, kako je Arena najavila prije dva dana, pridružiće se selektorki Bojani Popović u stručnom štabu rukometnog nacionalnog tima.

”Lavica”, koja se prije devet godina na Olimpijskim igrama u Londonu od igračke karijere oprostila srebrnom medaljom, biće prva saradnica novoj selektorki sa kojom je i kao igračica osvajala trofeje na terenu.

Čuveni tandem posljednji meč je upravo odigrao u Londonu u finalu sa Norveškom, a putevi će im se ponovo na terenu ukrstiti u debitantskom nastupu 16. aprila protiv Bjelorusije u baražu za Svjetsko prvenstvo.

– Unaprijed se radujem trenerskim izazovima, takmičenjima i taktičkim nadmudrivanjima sa ostalim trenerima. Bojana me pozvala zato što mi vjeruje i vjeruje u moje kvalitete i hvala joj na tome. Igrale smo dugo zajedno i niko Bojanu bolje od mene ne poznaje, kao što mene od Bojane niko bolje ne poznaje, kazala je Savić.

Maja je bila selektorka kadetske i juniorske reprezentacije, trenirala je veliki broj đevojaka koje sada čine okosnicu nacionalnog tima.

– Tu su igračice sa kojima sam osvajala i igračice koje sam trenirala i to je dobra kombinacija. Malo je onih koje nijesam trenirala ili sa kojima nijesam igrala.

Pozivi podrške pristižu sa svih strana.

– Dobila sam milion poziva i poruka od mojih igračica. Pišu takve hvalospjeve za Bojanu i mene. Znam da su srećne.

Dugo nije bila aktivna u rukometu, ali…

– Prije svega, drago mi je što sam se ponovo aktivirala. Bila sam dugo van terena, imala sam svoje razloge, što sada nije bitno, ali nijesam izašla iz rukometa u smislu ne gledanja utakmica.

Glad za uspjehom nije utihnula ni nakon devet godina od Londona.

– Puno nas je koji smo se igrački ostvarili, kao i onih koji su gladni. Sada smo Bojana i ja gladne trenerskih voda.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve