Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Maja Milutinović – Od košarkašice do komesara cijele južne regije muške i ženske košarke

Po okončanju karijere Milutinović je postala jedna od tri osobe koje su imenovane za komesara Lige mladih, a sada kroz rad u Košarkaškom savezu Crne Gore pokušava da pomogne razvoju košarke.

Maja Milutinović, bivša košarkašica tokom karijere je igrala za Budućnost i Mladog Krajišnika iz BiH, a bila je i reprezentativka Crne Gore. Osvajala je sa reprezentacijama do 16 i 17 godina zlatne medalje na Evropskim prvenstvima.

Po okončanju karijere postala je jedna od tri osobe koje su imenovane za komesara Lige mladih, a sada kroz rad u Košarkaškom savezu Crne Gore pokušava da pomogne razvoju košarke.

Samo za Meridiansport portal, Maja je otkrila zašto je prekinula uspješnu karijeru i koji su joj planovi za budućnost.

Iz kojeg razloga si odlučila da prekineš karijeru, kao relativno mlada igračica?

Imala sam povredu iz koje nijesam mogla psihički da se povratim, ali sam položila za FIBA licencu i nastavila da budem trener. Takođe sam bila i pomoćni trener mlade reprezentacije.

U mlađim kategorijama, u dresu zajedničke reprezentacije (SCG) osvajala si medalje na Evropskim prvenstvima. Misliš li da si mogla više da ponudiš Crnogorskoj košarci?

Sa Srbijom i Crnom Gorom imam tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Što se tiče Crnogorske reprezentacije, tu sam po meni postigla veliki uspijeh. Donijeli smo zlatnu medalju Crnoj Gori i bili smo prvaci za mladu reprezentaciju B devizije, a već sljedeće godine poslali mladu reprezentaciju u A deviziju. U seniorskoj reprezentaciji bila sam
standardna u petorci, kada smo i postigli najbolji uspijeh u istoriji Crne Gore – osvojile šesto mjesto u Evropi.

Koji dio karijere smatraš za najuspješniji i postoji li neki detalj iz iste da ga se rado sjećaš?

Najmiliji i najuspješniji dio karijere kojeg se rado sjećam jeste kada sam bila kapiten Budućnosti, tada sam osvojila sve što se osvojiti može. I kasnije kada sam bila kapiten reprezentacije jer tada smo donijeli prvo zlato u Crnoj Gori.

Iako si, pomalo iznenađujuće, okačila patike o klin, ostala si u košarci? Kakva je tvoja uloga u KKSCG?

Prve godine sam bila trener mlade reprezentacije. Međutim, to me nije zadržalo, zato što sam sebe vidjela u administraciji. Sada imam dvije funkcije u Košarkaškom Savezu: Komesar cijele južne regije što se tiče muške i ženske košarke i osnivač i komesar mini basketa. Ove sezone imamo sjajan sistem za mini basket. Prijavilo se 25 ekipa iz čitave Crne Gore. Prvi turnir je bio u Tuzima, sljedeći će biti na primorju tokom ovog mjeseca, a treći sam planirala da održimo na sjeveru. Završni turnir će biti finalni i mislim da će biti još više djece.

Na kraju, imaš li ambicija da postaneš trener, ili ne želiš toliko da se vežeš za parket?

Kada sam završila sa igračkom karijerom odmah sam položila za Fibinu licencu. Sada su mi ambicije da budem funkcioner u Košarkaškom Savezu i da se bavim organizacijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve