Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Luksemburg kao prekretnica

Povodom početka kvalifikacija i susreta sa Luksemburgom, u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor Ivan Joksimović, kapiten Aleksandar Minić i primač servisa Marko Bojić.

Veliko spremanje je završeno – muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore ugostiće večeras (18 h) u Kolašinu selekciju Luksemburga na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sticajem okolnosti, najvažniji meč u kvalifikacijama Crna Gora vjerovatno igra na samom startu, jer u svim računicama Luksemburg je protivnik koji će našoj selekciji biti rival za drugo mjesto u grupi D, s obzirom na to da je Portugal veliki favorit. Dakle, od ishoda večerašnjeg susreta direktno bi mogao da zavisi treći uzastopni plasman Crne Gore na najveću evropsku odbojkašku smotru.

Povodom početka kvalifikacija i susreta sa Luksemburgom, u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor Ivan Joksimović, kapiten Aleksandar Minić i primač servisa Marko Bojić.

– Došli smo do kraja priprema na koje smo krenuli 26. juna i za koje mogu da kažem da su protekle u najboljem mogućem redu i uz sjajnu energiju i motivaciju svih igrača. Lideri u tome bili su iskusni igrači, koji su bili primjer mladima koje smo selektirali i za koje smo procijenili da zaslužuju da budu dio ove ekipe. Smatram da smo raširili roster i da svaki član reprezentacije sada ima neku svoju ulogu u timu. Očekuju nas naporne kvalifikacije, već sjutra krećemo protiv ekipe Luksemburga koja je dosta interesantna reprezentacija, ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Imamo dovoljno informacija o njima, mislim da smo uradili dobar skauting i da smo se pripremili na adekvatan način kada su oni u pitanju. S druge strane, vjerujem u nas, vjerujem u naš rad, vjerujem u neku energiju koja je prisutna od prvog dana kada smo se skupili ovdje u Podgorici i krenuli ka Kolašinu. Osjećamo i energiju svih u Kolašinu i generalno Kolašinaca, tako da i njih ovim putem pozivam da nam budu ,,vjetar u leđa“ na ovom putu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svi se nadamo da imamo kvalitet i šansu da treći put izborimo plasman na Evropsko prvenstvo – kazao je selektor Ivan Joksimović.

Od samog okupljanja, pa sve do danas, atmosfera u reprezentaciji je izvanredna, igrači dišu i treniraju kao jedan. Žestok tempo priprema ostao je za njima, već od kontrolnih mečeva sa Bosnom i Hercegovinom selektor Joksimović formu tempira za početak kvalifikacija. A prema onome što se vidjelo u tim susretima, Aleksandar Minić i drugovi imaju šta da pokažu i u srijedu protiv Luksemburga, ali i protiv Portugala (7. avgust) i Islanda (10. avgust).

– Petonedjeljne pripreme u Kolašinu su završene i sad slijedi ono najbolje i najljepše u sportu, a to su utakmice. Dočekujemo ih spremni i sa velikim samopouzdanjem, jer smo dobro radili svih ovih proteklih pet nedjelja, uz spoj mladosti i iskustva. Sjutra u utakmici protiv Luksemburga računam da treba pobjedom da otvorimo kvalifikacije i nekako rasterećenije uđemo u nastavak kvalifikacija i pogotovo u tu drugu utakmicu protiv Portugala, koji je, po meni, favorit za prvo mjesto u ovoj grupi. Radili smo dobro i ako na utakmicama sprovedemo sve to što smo radili na treninzima, uz veliku koncentraciju i veliku motivisanost i energiju, u sjutrašnjoj utakmici ne bi trebalo da bude nikakvih problema i očekujem da pobjedom krenemo u kvalifikacije. Ovom prilikom pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i podrži nas na putu ka plasmanu na Evropsko prvenstvo treći put zaredom – ističe kapiten reprezentacije, korektor Aleksandar Minić.

U odnosu na selekciju koja je nastupila na posljednjem Evropskom prvenstvu u Ostravi, nekoliko je novih imena u reprezentaciji, ali nakon dva uzastopna učešća na najvećem kontinentalnom takmičenju, novi prolaz u elitu nekako se kao cilj nameće sam po sebi…

– Kreće novi izazov za nas, nove kvalifikacije. Sjutra je prva utakmica protiv Luksemburga, radi se o dobrom protivniku, sa nekim dobrim igračima. Ali, mislim da smo kvalitetniji, dočekujemo meč puni samopouzdanja i pozitivne energije i nadamo se da ćemo sjutra slaviti i nastavak kvalifikacija dočekati dosta rasterećeniji. Mislim da smo dobro odradili pripremni dio, da smo se dobro pripremili i da smo kvalitetno odradili sve te zadatke koje je selektor stavio pred nas. Nadam se da imamo kvalitet i da ćemo se po treći put plasirati na Evropsko prvenstvo i zadržati taj kontinuitet plasmana –zaključuje primač servisa naše selekcije Marko Bojić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve