Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Luković pecnuo Budućnost: Želimo titulu, jedini smo vrhunski klub u Crnoj Gori

Navijači “ponosa Bara” željno iščekuju novu sezonu u kojoj Mornar ima najviše ciljeve, a jedan od omiljenih likova i ove godine će svakako biti Uroš Luković. Sjajnom centru će ovo biti četvrta u nizu sezona u dresu “mornara” i po tome je rekorder kada su u pitanju stranci

Košarkaši Mornara polako ulaze u pakleni ritam treninga. Izabranici Mihaila Pavićevića vrijedno rade u Baru gdje će provesti većinu pripremnog perioda, a od danas će biti kompletni. Nakon što je Keni Gebrijel stigao u četvrtak, u naš lučki grad sjutra će stići Džejkob Pulen.

Luković, Foto: KK Mornar/Media Pro

Postojala je mogućnost da Barani otputuju u Kolašin na bazične pripreme, ali je ta opcija otpala, dok su dalji planovi u magli zbog cijele situacije sa korona virusom.

Navijači “ponosa Bara” željno iščekuju novu sezonu u kojoj Mornar ima najviše ciljeve, a jedan od omiljenih likova i ove godine će svakako biti Uroš Luković. Sjajnom centru će ovo biti četvrta u nizu sezona u dresu “mornara” i po tome je rekorder kada su u pitanju stranci.

Tokom prethodne tri sezone popularni Luki oborio je mnoge klupske, ali i rekorde ABA lige. Od 2017. kada je stigao u Bar neprikosnoveni bloker regionalnog šampionata, ali i član kluba top 10 u kategoriji najboljih skakača (treći), i po indeksu učinka (sedmi). A, od kada je u Baru, ovo je najjači tim…

“Isto kao i prošle godine, da budemo u vrhu ABA lige, volio bih i finale. Devedeset odsto ekipe je isto kao prošle godine, što meni puno znači. Znam kako igrati sa Pulenom, Nidamom, Vranješom i ostalim momcima, znamo šta možemo i znamo šta ne znamo tako da mi to najviše odgovara”, rekao je Luković za Mondo.

Kako sada stvari stoje početak sezone proteći će u utakmicama bez prisustva navijača… Sve je više informacija da bi regionalno takmičenje moglo da se igra u “mjehuru” po ugledu na NBA ligu. Kao domaćin prvih šest kola izdvajaju se Laktaši.

“Teško je bez publike, nama igračima je to potpuno nezanimljivo. Mi da se pitamo, mi bi od prvog dana igrali pred punom dvoranom. E sad, šta će biti i kako će biti, to je na ljudima iz ABA lige da odluče”, kaže Mornarova petica”.

Mornar će osim ABA lige igrati Fibini Evrokup. Rivali u grupi F će biti holandski Den Boš, bjeloruski Borisfen i ekipa iz kvalifikacija. Kada se pogleda spisak učesnika crnogorski predstavnik će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja. Međutim…

“Ne znam kako će uopšte da funkcioniše to takmičenje zbog putovanja i raznih restrikcija, da li će se i kada igrati. Teško je iz ove perspektive bilo šta reći o Evrokupu, još uvijek je sve u magli”, ističe Luković.

Svi u Baru se nadaju da bi ova, mogla da bude kao ona istorijska sezona 2017/18 kada je osvojena titula šampiona Crne Gore. A, na pitanje šta očekuje ove sezone, samo je kratko odgovorio.

“Titulu, naravno. Ipak smo jedini vrhunski klub u toj konkurenciji”, istakao je odlični centar i pecnuo najvećeg rivala Budućnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve