Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Bogavac potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom

Kako je saopšteno iz Mege, Luka će ove sezone na dvojnu licencu nastupati i za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije

Luka Bogavac je u poneđeljak na večeri sa saigračima proslavio 18. rođendan, u u srijedu je kao nagradu za punoljetstvo potpisao prvi profesionalni ugovor sa Mega Basketom.

Luka je u redove Mege došao krajem prošle sezone iz redova francuskog Strazbura, a na finalnom turniru juniorske Evrolige, koji je održan u Valensiji, u prosjeku je bilježio 14,7 poena, 5,3 skoka i dvije asistencije po utakmici.

Kako je saopšteno iz Mege, Luka će ove sezone na dvojnu licencu nastupati i za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije.

Luka Bogavac je rođen 20. septembra 2003. godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Prošle sezone je nastupao za mladi tim Strazbura za koje je u prosjeku bilježio 8.6 poena i 2.5 skokova.

Za kadetsku reprezentaciju Crne Gore je nastupio na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 16 godina starosti, koje je održano 2019. godine u Podgorici.

Luka je sin našeg proslavljenog košarkaša Nebojše Bogavca, sada trenera Podgorice, nekadašnjeg asa Lovćena, Hemofarma, Asvela i ostalih, koji je u bogatoj igračkoj karijeri i nastupao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2003. godine. Njih dvojice su prošle sedmice prvi put bili rivali na terenu.

– Mi smo se ove sezone prvi put i odvojili jedan od drugog, za obojicu je to nova situacija. To je bio neki poseban osjećaj. Čovjek treba da bude profesionalac, da se izoluje od te situacije, ali je osjećaj bio čudan. Znam da je i njemu bio takav osjećaj. To je nešto posebno, ne mogu to da opišem riječima – rekao je Nebojša Bogavac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve