Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Bar za izjednačenje, Galeb za korak ka tituli

Danas drugi meč finala u 16h

Iako su na suprotnim stranama gradski rivali, dvije najkvalitetnije ekipe lige, finalna serija plej-ofa odbojkašica krenula je prema očekivanjima. Galeb Liko Soho Group je poveo 1:0 protiv Luke Bar i opravdao ulogu favorita koja mu je namijenjena na startu serije, s obzirom na kvalitet ekipe i činjenicu da su izabranice Petra Kokovića već u finalu Kupa protiv Luke Bar pokazale da trenutno imaju prednost u kvalitetu, a posebno iskustvu.

Današnji drugi meč u ,,Topolici“, pokazaće da li Luka Bar ima snage da uzvrati udarac ili će, pak, Galeb novom pobjedom stići na korak od duple krune.

“U prvoj utakmici Galeb je pokazao svoj kvalitet i zasluženo poveo sa 1:0 u finalnoj seriji. Smatram da smo pružili dobar otpor u prva dva seta, međutim, u ključnim momentima smo napravili greške koje ne smiju da se dešavaju protiv ekipe kao što je Galeb. Nećemo se predati u nastavku serije, daćemo sve od sebe da u narednom meču slavimo i na taj način izjednačimo rezultat u pobjedama”, kaže kapitenka Luke Bar Dušanka Petrović.

Osim što je osvojio Kup, Galeb je bio prvi u ligaškom dijelu prvenstva. Međutim, u utorak je napravio samo prvi od tri koraka ka trećoj šampionskoj tituli u klupskoj istoriji, prvoj od sada već daleke 2011. godine. Zbog toga „galebice“ čvrsto stoje na zemlji, svjesne da se najtrofejniji crnogorski odbojkaški klub nikada ne smije otpisati…

“Očekuje nas jedan kvalitetan meč. Iako smo ovu finalnu seriju započele pobjedom, ne treba žuriti i ništa prognozirati. Ekipa Luke Bar je protivnik vrijedan respekta i moramo biti strpljive do kraja. Očekujem lijepu atmosferu i pozivam sve ljubitelje odbojke da dođu i uživaju u gradskom derbiju”, ističe Teodora Čavić, kapitenka Galeba.

U prvom meču su interesantna bila prva dva seta (25:21, 25:21), u kojima su se ekipe smjenivale u vođstvu, ali je Galeb u završnicama bio sigurniji i koncentrisaniji, pa je poveo 2:0. U trećem setu, međutim, dileme nije bilo, Luka Bar je ostala na 10 poena, znatno ispod onoga što su mogućnosti ekipe Vladimira Milačića.

“Galeb je zasluženo poveo u finalnoj seriji. Mi na drugoj strani nijesmo loše odigrali prva dva seta, dok je ovaj treći bio stvar formalnosti”, rekao je kratko nakon prvog meča trener ,,sirena“ Vladimir Milačić, tvorac skoro svih uspjeha Luke Bar, koja nije izgubila finale plej-ofa nakon 2012. godine, kada je bolja bila Budućnost.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve