Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Babić u Indoneziji: Novi izazov poslije uspješne sezone u Abu Dabiju

Poslije odličnih partija u Al Ainu iz Abu Dabija, crnogorski reprezentativac Luka Babić karijeru će nastaviti u Indoneziji.

Naš odbojkaš dogovorio je saradnju sa Bin Samatorom, jednim od najvećih klubova u toj zemlji. Srednji bloker, koji može da pokriva i poziciju korektora, ima veliko iskustvo jer je tokom internacionalne karijere igrao u Kataru, Švajcarskoj, Češkoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Veoma sam zadovoljan što ću zaigrati u Indoneziji. Lako sam se dogovorio sa novim klubom. Odlazak u tu zemlju shvatam kao novi izazov i priliku da napravim još jedan korak u karijeri, ali i upoznam novu kulturu. Nastavio sam da treniram nakon kraćeg odmora poslije uspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i potpuno spreman ću otputovati u Indoneziju, početkom decembra”, rekao je Babić za CdM.

foto: OSCG

Iza Luke je odlična sezona u Abu Dabiju, gdje je sarađivao sa našim proslavljenim trenerom Veselinom Vukovićem.

“Saradnja sa Veskom Vukovićem bila je pun pogodak. Radi se prije svega o sjajnom čovjeku, a o tome kakav je trener svjedoče rezultati koje je ostvarivao tokom karijere. Pomogao mi je da se što lakše adaptiram na ekipu i vjerujem da sam ispunio njegova očekivanja”, dodao je Babić.

Pored Babića, crnogorsku odbojku u Indoneziji predstavljaće i saigrač iz reprezentacije Aleksandar Minić.

“Aleksandar će igrati u rivalu iz Džakarte. Rekao mi je mnogo lijepih riječi o Indoneziji, ligi, atmosferi na utakmicama. To je bio razlog više da prihvatim ponudu Bin Samatora”, istakao je Babić.

Luka Babić je ljetos u dresu reprezentacije Crne Gore konačno dobio pravu priliku i pokazao da zaslužuje mjesto u najboljem timu.

foto: OSCG

“Drago mi je što smo ponovo uspjeli da se plasiramo na prvenstvo Evrope. Prelomna je bila utakmica protiv Portugala u Kolašinu. Nakon te pobjede, svi smo bili svjesni da je plasman na šampionat blizu. Srećan sam jer sam dobio priliku i generalno veoma zadovoljan ljetom u nacionalnom timu. Sada nestrpljivo čekam prvenstvo Evrope na kojem ćemo, nadam se, ostvariti bolje rezultate, nego što je to bio slučaj na prethodnom šampionatu”, zaključio je Babić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve