Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Luis Enrike objasnio otkaz Morena: Nelojalan je, ima pretjeranu ambiciju

Moreno je odstranjen iz selekcije po završetku uspješno odrađenih kvalifikacija za Evrpsko prvenstvo 2020. godine. On je bio privremeno rješenje na klupi “furije”, zbog porodične tragedije koja je zadesila Luisa Enrikea

Selektor španske fudbalske reprezentacije Luis Enrike objasnio je zašto u stručnom štabu “crvene furije” više nema Roberta Morena.

Enrike, Foto: EPA

Moreno je odstranjen iz selekcije po završetku uspješno odrađenih kvalifikacija za Evrpsko prvenstvo 2020. godine.

On je bio privremeno rješenje na klupi “furije”, zbog porodične tragedije koja je zadesila Luisa Enrikea.

“Osoba sam koja se klanja kontroverzi, radio sam to kroz cijelu karijeru, ali ovoga puta kontroverze potiču od osobe s kojima sam sarađivao godinama. Jedini odgovoran što Roberto Moreno nije i dalje dio mog stručnog štaba sam ja. Ni predsjednik saveza Rubiales, ni sportski direktor reprezentacije Molina, nego ja“, rekao je Luis Enrike na današnoj promociji.

Bivši trener Selte, Barselone i Romeje zatim pojasnio zašto je do nesuglasica sa Morenom.

“Pozvao me je 12. septembra, sreli smo se u mojoj kući i tokom razgovora osjetio sam da želi da vodi selekciju na prvenstvu Evrope, a da kasnije, ukoliko poželim da se vratim – pošto je takav dogovor bio sa čelnicima – on opet postane moć pomoćnik. Razumijem da je uzbuđen zbog šanse, životne prilike koja mu se ukazala, jer je radio naporno i ambiciozan je, što su kvaliteti kakvi moraju da se cijene, ali za mene je to ujedno i nelojalnost. Ja tako nešto nikad ne bih uradio, niti pokraj sebe želim ljude koji na sličan način razmišljaju. Pretjerana ambicija nije vrlina, već – mana. I to velika“, poručio je Luis Enrike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve