Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Luis Enrike o finalu LŠ 2015 godine: Najgora stvar je biti igrač Juventusa koji treba da igra protiv ove Barse

Ko je gledao tu utakmicu, sjeća se da se Juventus nije pitao ništa i da je Barsa rutinski pobijedila Alegrijev tim, baš kao i u dva navrata Fergusonov Mančester Junajted, 2009. i 2011. godine. Tim povodom, Luis Enrike je dao intervju za Mundo Deportivo u kom se prisjetio na koji način je motivisao tim na dan utakmice

Na današnji dan, prije tačno pet godina, Barselona je osvojila svoju posljednju titulu u Ligi šampiona. Tim Luisa Enrikea razbio je Juventus rezultatom 3:1, strijelci su bili Ivan Rakitić, Luis Suareza i Nejmar, dok je tračak nade, samo na kratko, Juventusu vratio Alvaro Morata.

Enrike, Foto: Rs.n1info.com

Ali, ko je gledao tu utakmicu, sjeća se da se Juventus nije pitao ništa i da je Barsa rutinski pobijedila Alegrijev tim, baš kao i u dva navrata Fergusonov Mančester Junajted, 2009. i 2011. godine.

Tim povodom, Luis Enrike je dao intervju za Mundo Deportivo u kom se prisjetio na koji način je motivisao tim na dan utakmice.

“Na posljednjem sastanku u hotelu prije polaska na stadion, bavili smo se taktičkim detaljima, ali sam u svlačionici poželio da uradim i kažem nešto drugačije. Razmišljao sam šta bih ja volio da čujem da sam igrač i šta bih vjerovao da bi moglo da pomogne. Odlučio sam da se našalim, pa sam pitao igrače koja je najgora stvar koja može da se desi te noći u Berlinu. Ćavi i Dani Alveš, kao najiskusniji kao iz topa su rekli “da izdamo naš, Barsin stil igre”. Odgovorio sam im “Najgora stvar danas je biti igrač Juventusa koji treba da igra protiv ove Barse!”, prisjeća se Luis Enrike i nastavlja:

“Zamislite da igrate u odbrani i treba da sačuvate svoj gol od Mesija, Suareza i Nejmara, da u veznom redu uzmete loptu Busketsu i Inijestu. Ili zamislite da ste napadač i morate da savladate Marka, pređete Pikea i Maskerana ili da morate da se branite i napadate Danija Alvesa kao Patris Evra. Igrači su se nasmijali i ta opaska im je prijala i podigla samopouzdanje”, ispričao je Luis Enrike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve