Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Zmajevi preko produžetaka do četvrtfinala, Đavoli napravili čudo (VIDEO)

Lukaku je bio dvostruki strijelac za "đavole" u 3. i 30. minutu, kao i Rašford iz penala u nadoknadi drugog poluvremena, dok je za "svečeve" gol postigao Bernant u 12. minutu.

Mančester Junajted je napravio pravo čudo i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona pobjedivši Pari Sen Žermen 1:3. Oni su kod kuće bili poraženi 0:2 ali su to nadoknadili u Parizu.

Foto: Rezultati.com

Lukaku je bio dvostruki strijelac za “đavole” u 3. i 30. minutu, kao i Rašford iz penala u nadoknadi drugog poluvremena, dok je za “svečeve” gol postigao Bernant u 12. minutu.

U drugom meču na Dragau, Porto je nakon produžetaka pobijedio Romu 3:1. Ključan gol je postigao Aleks Nikolao Teles iz penala u 115. minutu i obezbijedio plasman u osam najboljih za svoj tim.

Foto: Rezultati.com

U regularnom toku duela Porto je slavio rezultatom 2:1, kao i “vučica” u Rimu. Golove za “zmajeve” su postigli Tikinho Soares u 27. minutu i Hesus Manuel Korona u 53. minutu.

Za Rimljane je gol postigao De Rosi iz penala u 36. minutu.

Porto – Roma 3:1 (1:2)

Tok meča:

Meč upravo počinje!!!

Prva opasna prilika za Porto u 10. minutu. Aleks Nikolao Teles je upropastio čistu šansu. Iz blizine je odbijenu loptu poslao lijevo od gola.

Prekršaj Rome. Nikolo Zanolo dobija žuti karton u 15. minutu zbog lošeg starta.

Novi karton u 18. minutu za Porto. Nikolas Pereira ga je dobio i propustiće naredni meč.

Dobar pokušaj “zmajeva” u 21. minutu. Hesus Manuel Korona  je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

GOL za Porto u 27. minutu.  Tikinho Soares je bio precizan nakon to mu je asistirao Moussa Marega. Morao je samo gurnuti loptu u praznu mrežu. Rezultat je 1:0.

Čekajte sudija Kunejt Cakir traži VAR.

Potvrđeno nema ofsajda i gol je priznat.

Penal za Romu u 36. minutu. Kunejt Cakir je svirao prekršaj. Eder Militao je srušio protivnika grubim startom.

Gol za Romu. Daniel De Rosi je bio miran.

https://twitter.com/i/status/1103394770276311040

Opasna akcija za Porto u 45. minutu. Hektor Herera je dočekao odbijanac na rubu šesnaesterca i pucao u desnu stranu gola, ali se golman bacio i obranio mu šut.

Žuti karton će dobiti Danilo Pereira u nadoknadi. Nikakvo čudo zboga psovanja suca.

Prisilna izmjena u nadoknadi za Romu. Danijel De Rosi  ne može nastaviti igru zbog povrede, pa ulazi Lorenco Pelegrini.

Sudija je označio kraj poluvremena.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Opasan pokušaj Porta u 50. minutu. Tikinho Soares je promašio veliku šansu unutar šesnaesterca! Njegov šut glavom je otišao iznad prečke.

Gol za Porto u 53. minutu. Hesus Manuel Korona je odigrao odličan centaršut, koji je pokupio Musa Marega unutar šestnaesterca, gdje si je oslobodio malo mjesta i poslao loptu u mrežu. Porto sada ima rezultat za produžetak.

Karton za Romu u 55. minutu. Rik Karsdorp  je ružno startovao i Kunejt Cakir je bez oklijevanja izvadio karton. Odmah ga je zamjenio Alesandro Florenci.

Pepe dobija žuti karton u 58. minutu i propustiće sledeći meč za Porto. I Edin Džeko je dobio javnu opomenu.

Jasine Brahimi (Porto) je u 77: minutu pokupio centaršut unutar šestnaesterca i brzo uputio udarac po sredini gola. Njegov obećavajući pokušaj je zaustavio Robin Olsen sa zadivljujućom odbranom!

Novi pokušaj Plavo-bijelih u 83. minutu. Otavio je primio tačan pas i odmah pucao! Golman je bio spreman i obranio je njegov dalekometni pokušaj koji je išao ravno po sredini gola.

Završeno je drugo poluvrijeme, ali će se igrati produžeci.

Počeli su produžeci.

Porto prijeti u 94. minutu. Musa Marega je dočekao centaršut koji je uputio Aleks Nikolao Teles, ali je pucao malo iznad prečke.

Nakon prvog produžetka nije bilo promjena i ostaje aktuelni rezultat 2:1 za Porto.

Počeo je drugi produžetak.

Dobra prilika za Romu u 111. minutu. Edin Džeko je dobro ušao u šesnaesterac s loptom, ali je loše pucao. Lopta je otišla visoko iznad gola.

Minut kasnije nova prilika za Bosanca. Edin Džeko je primio pas u šesnaestercu i pucao po sredini gola, ali je jedan od braniča izbio loptu sa gol-linije.

Penal za Porto u 115. minutu i karton za Lorencija.

I gol. Aleks Nikolao Teles je miran sa bijele tačke i zmajevi imaju rezultat za četvrtfinale.

Igra se zaustavila  120. minutu. Sudac Kunejt Cakir dobio je informaciju putem slušalice da se  provjeri mogući penal koji je tražila Roma koristeći VAR tehnologiju.

I Sudija nakon Vara kaže da nema penala.

To je to. Porto je pobijedio 3:1 i plasirao se među osam najboljih.

 

 

PSŽ – Mančester Junajted 1:2 (2:0)

Tok  Meča:

Duel upravo počinje!!!

Odmah pao gol u 3. minutu za Đavole. Obrambeni igrač je izgubio loptu, a Romel Lukaku ju je pokupio i spremio u mrežu, te promijenio rezultat na 0:1.

https://twitter.com/DillanMUFC/status/1103386497837907968

Odlična situacija za “svece” u 8. minutu. Kilian Mbape je primio loptu u šesnaestercu i opasno šutirao ali mu je slavlje pokvario obrambeni igrač koji mu je blokirao šut.

Parižani poravnavaju u 12. minutu meča. Kilian Mbape je odlično dodao i Huan Bernat (PSG) je imao lagan posao, samo je poslao loptu u praznu mrežu. Rezultat je 1:1.

Novi napad za PSŽ dva minuta kasnije. Dani Alveš  je primio loptu u šesnaestercu i odmah pucao na gol. Međutim, lopta je odletila nebu pod oblake.

21. minut otkucava i “sveci” opet prijete. Juan Bernat  je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola. David de Gea je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

Novi napad PSŽ minut kasnije. Anhel Di Maria je lijepo primio pas i pucao s 22m. Bio je to lijep šut, ali je lopta proletila desno od gola.

Novi gol Junajteda u 30. minutu. Romel Lukaku na je sretno zabio po sredini gola. Bufon je ozbiljno pogriješio. Rezultat je 1:2

https://twitter.com/i/status/1103393686623318023

Di Marija dobija žuti karton u 34. minutu meča.

Solsker pravi izmjenu u 36. minutu. Eric Bejli ne može nastaviti igru zbog povrede. Zamijenit će ga Đogo Dalot.

Sudija je svirao kraj poluvremena.

Nastavlja se nadmetanje.

Gol postiže  Psž ali je poništen u 56. minutu. Anhel Di Marija  je poslao loptu u mrežu, ali je bio u ofsajdu.

Tuhel pravi dvostruku izmjenu za PSŽ u 70. minutu. Ulaze Tomas Meunier i Leandro Paredes umjesto Juliana Drakslera i Tila Kehrera.

Opasna situacija za svece u 72. minutu. Kilian Mbape je lijepo dodao u šesnaesterac, ali je jedan od braniča izbio loptu.

PSŽ opet opasan u 84. minutu. Huan Bernat je šutirao unutar šesnaesterca, ali je samo uzdrmao lijevu stativu. Golman može biti sretan što nema gola.

Penal za Mančester u nadoknadi vremena. Šta li će se desiti.

I gol za Mančester. Markus Rašford je savladao Bufona i ima rezultat za četvrtfinale.

Sudija svira kraj i Mančester junajted je napravio čudo.

Najava:

“Plavo-bijeli” u ovom duelu ne može računati na Kamerunca Abubakara i Brazilca Fabijana, a u startnoj postavi igraju: golman Kasiljas, štoperi Pepe i Felipe, bekovi: Teles i Militao, vežnjaci: Korona, Pereira, Herera i Otavio, a najistureniji su Soares i Marega.

Roma ne računa na četiri igrača. Zbog povreda osustvuju Bijanda, Pastore, Ćorić i Under, a u prvoj postavi igraju: golman Olsen, štoperi: Hesus, Manolas i Markano, bekovi Karsdorp i Kolarov, vežnjaci: Nzonzi, De Rosi, Zaniolo i Peroti, a u napadu Džeko.

Što se tiče duela u Parizu, “đavoli” ulaze s miksovanim timom. Zvog crvenog kartona ne igra Pol Pogba, a takođe zbog povreda i bolesti ne mogu igrati Damian, Herera, Džons, Lingard, Martial, Mata, Matić, Sančes i Valensija.

Junajted igra u sledećem sastavu: golman De Hea, štoperi: Smoling i Beili, bekovi: Lindelof i Šou, vežnjaci: Mek Tominaj, Fred i Jang, a u napadu su: Lukaku, Pereira i Rašford.

Kod “svetaca” zbog povrede ne igra Nejmar, a u startnoj postavi su: golman Bufon, štoperi: Silva i Kipembe, bekovi: Bernant i Kehrer, vežnjaci: Markinjos i Verati, ofanzivni vezisti, Di Marija, Draksler i Alveš, a najistureniji u napadu je Mbape.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve