Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Ronaldo napravio čudo u Torinu, Građani stvorili novih sedam svjetskih čuda

Glavni kreator Simeonove propasti je Kristiano Ronaldo koji je postigao het-trik i nadoknadio zaostatak iz prvog meča na stadionu Vanda Metropolitano  koji su izgubili rezultatom 2:0

Uzbudljivo veče je bilo u revanš mečevima osmine finala Lige Šampiona.

Juventus na Alijans stadionu je napravio čudo protiv Atletiko Madrida i slavio rezultatom 3:0.

Glavni kreator Simeonove propasti je Kristiano Ronaldo koji je postigao het-trik i nadoknadio zaostatak iz prvog meča na stadionu Vanda Metropolitano  koji su izgubili rezultatom 2:0

U drugom večerašnjem duelu potpuna dominacija Mančester Sitija. Građani su na Etihad stadionu uništili Šalke rezultatom 7:0 i na velika vrata se plasirali u četvrtfinale Lige Šampiona.

Podsijetimo se, “građani” su u prvom meču koji se igrao u Veltins areni pobijedili “kraljevsko plave” rezultatom 2:3 i već tada stekli prednost uoči revanša u Mančesteru.

Juventus – Atletiko Madrid 3:0 (0:2)

Tok Meča:

Gol Đorđa Kijelinija za Juventus već u četvrtom minutu, ali je poništen zbog faula nad golmanom.

Opasan napad Atletika u 22. minutu. Koke je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i dobro pucao na gol. Na njegovu nesreću, lopta je prozujala nekoliko centimetara iznad prečke.

Gol za “staru damu”. Kristiano Ronaldo je u 27. minutu pratio sjajan centaršut i savršeno glavom pogodio pored desne stative. 1:0 vodi Juventus.

Dobar pokušaj Juventusa i u 32. minutu. Federiko Bernardeši je pokušao ugroziti golmana iz slobodnjaka s poludistance. Pucao je snažno, ali je lopta prozujala par centimetara iznad prečke.

Solidan pokušaj stare dame i u 45. minutu. Đorđo Kielini je nadskočio obranu da bi uputio udarac iz izvedenog kornera prema vrhu mreže. Dalekometni udarac glavom nije dovoljno snažan i golman mirno brani svoju mrežu.

Dobar pokušaj Atletika u nadoknadi vremena. Koke je zavrnuo centaršut, a Alvaro Morataje uspio udariti loptu glavom koja je otišla malo iznad prečke.

To je sve i sudija svira kraj prvog poluvremena.

Svi su se vratili na teren i drugo poluvrijeme je počelo.

Gol za Juventus u 48. minutu. Žoao Kanselo je poslao odličan centaršut u šestnaesterac. Kristiano Ronaldo  je ispratio loptu i izbliza uputio udarac glavom koji ulazi unutar lijeve stative. Rezultat je 2:0 i Juventus ima produžetke.

Izmjena za Atletiko u 57. minutu. Tomas Lemarće izlazi, a mijenja ga Anhel Korea.

Žuti karton za Juventus u 64. minutu. Što je Federiko Bernardeši mislio? Neće se izvući s ovim. Sudac mu pokazuje žuti karton.

Izmjena za Juventus u 67. minutu. Leonardo Spinazola je odradio svoje, a ulazi Paulo Dibala.

Novi gol Ronalda u 86. minutu iz penala. Sudac Bjorn Kuipers je vidio da je Anhel Korea (Atl. Madrid) podmetnuo nogu i odmah je svirao faul za žuti karton i penal koji Portugalac hladnokrvno koristi i Juventus ima rezultat za četvrtfinale 3:0. 

Žuti karton Atletika u nadoknadi vremena. Zaradio ga je Viktor Vitolo.

I to je kraj. Juventus je napravio čudo i plasirao se u četvrtfinale Lige Šampiona.

 

Mančester Siti – Šalke 7:0 (3:2)

Tok meča:

Sjajna prilika u 14. minutu za “građane”. Serhio Aguero  je primio dobar pas u šesnaestercu i odmah pucao na gol, ali je pogodio desnu stativu. Baš nije imao sreće.

Gol za Siti iz penala u 35. minutu. Jefri Bruma nije ostao smiren kada je napravio oštar start u svom kaznenom prostoru i Clement Turpin je, naravno dosudio penal koji je mirno realizovao Serhio Aguero.  Džefri bruma je dobio i žuti karton.

Novi gol Aguera u 38. minutu. On je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije i zabio preciznim udarcem uz desnu stativu. Šalke je tražio VAR ali nakon snimka je potvrđeno gol je priznat 2:0.

Siti postiže novi gol u 42. minutu. Leroj Sane  je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije i preciznim udarcem uz desnu stativu savladao nemoćnog golmana.

Još jedna prilika za Siti u nadoknadi vremena. Odlično je loptu primio Rahim Sterling nakon tačnog pasa saigrača! Opalio je bombu po sredini gola, ali mu je golman to obranio.

Drama je završena i sudija je označio kraj prvog poluvremena.

Sudija je dao znak i drugo poluvrijeme je počelo.

Gol za Siti u 54. minutu, ali nakon VAR-a sudije poništavaju i ostaje rezultat 3:0.

Novi gol za građane u 57. minutu. Rahim Sterling  mirno svladava golmana nakon asistenicje i Klement Turpin potvrđuje.

Dvostruka izmjena za Siti u 64. minutu. David Silva i Serhio Aguero izlaze, a mijenjaju ih Fil Fuden i Gabrijel Hesus.

Žuti karton za Olega Zičenka  u 69. minutu.

Građani prave petardu u 71. minutu. Leroj Sane je uputio ubitačno dodavanje koje je prihvatio Bernardo Silva i uputio niski udarac sa ruba šestnaesterca i zabio! Lopta je ušla u gol od desnu stativu ostavivši golmana bespomoćnog. 5:0!

Gvardiola pravi izmjenu u 72. minutu.  Fabian Delf ulazi, a izlazi Amerik Laporte.

Izmjena i za Šalke u 74. minutu. Hamza Mendil ulazi a izlazi Veston Mek Kin.

Teror se ne zaustavlja novi gol Sitija u 78. minutu. Leroj Sane je dodao, a Fil Foden  izašao jedan na jedan s golmanom, te je samo prebacio loptu preko njega u gol.

Nova izmjena za Šalke u 79. minutu. Sedrik Teučert  ulazi, a izalazi Guido Burgstaler.

Evo i sedmog gola Sitija u 85. minutu. Gabriel Hesus je odlično primio pas, ali puca slabo po sredini gola. Ali ne, golman griješi i lopta je nekako ušla u gol. Morat će ovo objasniti treneru i saigračima.

I to je to Mančester Siti na velika vrata ide u četvrtfinale Lige Šampiona.

Najava:

Masimilijano Alegri večeras ne može računati na šest igrača. Zbog povreda na terenu neće biti Barzalji, Daglas Kosta, Kvardado, De Siljo i Kedira, kao ni Aleks Sandro zbog žutih kartona.

U startnoj postavi “stare dame” igraju: golman Šćešni, štoperi:  Kijelini i Bonući, bekovi: Spinazola i Kanselo, vezisti: Kan, Matuidi i Pjanić, a najistureni u napadu su Ronaldo, Mandžukić i Bernadeši.

U timu Dijega Simeonea zbog žutih kartona nedostupni su Dijego Kosta i Tomas, a zbog povreda ne igraju ni Filipe Luiz i Lukas Hernandez.

Indijanci kreću u sledećoj postavi: golman Oblak, štoperi: Godin i Himenez, bekovi: Arias i Huanfran, vezisti: Koke, Rodrigo, Lemar i Saul, a u napadu Grižman i Morata.

Glavni arbitar je Holanđanin Bjorn Kipers.

U drugom duelu Pep Gvardiola ne može računati na Otamendija zbog crvenog karton u prošlom meču. Zbog žutih kartona nema i Fernandinja, a zbog povreda odsustvuju i Mendi, De Brujne i Bravo.

Građani nastupaju u sledećem sastavu: golman Ederson, štoperi: Laporte i Voker, bekovi: Danilo i Zinčenko, vezisti: David Silva, Bernando Silva i Gundogan, a napadači su: Aguero, Sterling i Leroj Sane.

U timu Šalkea povrijeđeno je pet igrača. Dominik Tedesko ne računa na: Kaljiguria, Harita, Maskarela, Šopfa i Uta, a u prvoj postavi igraju: golman Fahrman, štoperi: Salif Sane i Stambuli, bekovi: Bruma i Oczipka, vezista Serdar, ofanzivni vezisti: Konopljanka, Bentaleb, Mek Kin i Burgstaler, a najistureniji je Embolo.

Glavni arbitar je Francuz Klement Turpin.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve