Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Rostov odlična ekipa i šansa za uživanje u rukometu

O očekivanjima od duela protiv ruskog tima koji je među favoritima za plasman na finalni turnir elitnog takmičenja govorile su trener Bojana Popović, te krila Ivona Pavićević i Nina Bulatović

Rukometašice Budućnosti u nedjelju (16 sati) dočekuju Rostov Don u utakmici četvrtog kola DELO EHF Lige šampiona.

O očekivanjima od duela protiv ruskog tima koji je među favoritima za plasman na finalni turnir elitnog takmičenja govorile su trener Bojana Popović, te krila Ivona Pavićević i Nina Bulatović.

U taboru našeg tima ističu da ih očekuje okršaj protiv sjajnog protivnika koji je odlično pokriven na svim pozicijama, a vraćanje u odbranu je segment na koji treba obratiti posebnu pažnju, jer tim koji sa klupe predvodi bivši selektor reprezentacije Crne Gore Per Johanson ima igračice koje znaju da kažnjavaju greške protivnika.

– Rostov je odlična ekipa, veoma su zahtjevne, jer imaju vrhunske igračice na svim pozicijama. U napadu moramo da budemo pametne, strpljive i disciplinovane, jer Rostov ima kvalitet da sve naše greške kažnjava lakim golovima. Najvažnije je vraćanje u odbranu, ako u tom segmentu budemo na nivou, možemo da se nadamo dobrom izdanju. Veliki izazov je pred nama, ali nećemo dati na sebe, već želimo da uživamo u rukometu, kazala je lijevo krilo Ivona Pavićević.

Izabranice Bojane Popović su bez bodova nakon tri meča u kojima su poražene od Podravke, Borusije Dortmund i Esbjerga.

Ruski predstavnik je s druge strane, ostvario dvije pobjede u prva tri kola, a jedan je od favorita za plasman na finalni turnir elitnog takmičenja, pa je jasno kakav posao očekuje Tatjanu Brnović i saigračice u nedjeljnom duelu.

– Čeka nas jaka utakmica protiv sjajnog tima koji na svakoj poziciji ima vrhunske igračice. Naše je da pružimo maksimum i da svaka djevojka bude fokusirana na zadatke koje pred nas postavi stručni štab. Ovo je jedna od najtežih utakmica ove sezone, protiv kluba koji ne oskudijeva niti u jednom aspektu, ali moramo da razmišljamo na način da pružimo maksimum i ostavimo dobar utisak, kazala je desno krilo Nina Bulatović.

Utakmica Budućnost – Rostov Don igra se u nedjelju u 16 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve