Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Real teško do boda protiv Briža, Šahtjor preokrenuo protiv Atalante

Dvostruki strijelac belgijskom šampionu bio je Emanuel Denis u devetom i 39. minutu, a za domaćina strijelci su Serhio Ramos u 55. i Kazemiro u 85. minutu meča, dok su u drugom meču strijelci bili Duvan Zapata u 28. minutu za domaćina, a Junior Moraeš u 41. i Manor Solomon u 95. donijeli preokret

Počelo je drugo kolo lige šampiona i odigrana su prva dva meča. Klub Briž je napravio veliko iznenađenje i remizirao sa Real Madridom 2:2 na Santijago Bernabeu, dok je Šahtjor na San Siru savladao Atalantu nakon preokreta 1:2.

Denis, Foto: Rezultati.com

Dvostruki strijelac belgijskom šampionu bio je Emanuel Denis u devetom i 39. minutu, a za domaćina strijelci su Serhio Ramos u 55. i Kazemiro u 85. minutu meča, dok su u drugom meču strijelci bili Duvan Zapata u 28. minutu za domaćina, a Junior Moraeš u 41. i Manor Solomon u 95. donijeli preokret.

U prvom meču na Santijago Bernabeu već u šetom minutu Real je imao povoljnu priliku preko Karima Benzeme koji je pucao malo pored lijeve stative. Tri minuta kasnije Denis Emanuelson je na asistenciju Persija Taua donio vođstvo Brižu.

Real je imao izgledne prilike u 21. i 30. minutu preko Luke Modrića i Rafaela Varana, da bi u 39. minutu Emanuel Denis na grešku protivnika udvosručio prednost Briža.

Igrao se 55. minut i Real je konačno našao put do mreže kada je Serhio Ramos sjajno reagovao na centaršut Benzeme.

igrao se 84. minut i Briž ostaje s igračem manje nakon dva žuta kartona Ruda Vormera, što je samo minut kasnije iskoristio Kazemiro i izjednačio rezultat.

Real je vršio pritisak do kraja meča, ali izabranici Filpa Klementa su izdržali i uzeli bod.

U drugom meču Atalanta je bolje započela meč i već u 16. minutu su mogli povesti, ali Josip Iličić nije bio siguran sa bijele tačke.

Igrao se 28. minut i opet sreća nije poslužila Atalantu kada je Mario Pašalić pogodio desnu stativu, ali ga je ispravio Zapata i donio prednost “boginjama”.

Šahjor je nakon pogotka podigao nivo igre i preko Juniora Moraeša mogao već izjednačiti u 35. minutu kada je u situaciji jedan na jedan s golmanom ali nije bio uspješan, da bi se u 41. minutu ispravio i na asistenciju Alana Patrika postigli pogodak. U trećem minutu nadoknade u prvom djelu igre Šahtjor je mogao do preokreta ali se prečka ispriječila Marlosu.

U nastavku se igrao tvrd meč bez izglednih prilika sve do 68. minuta kada je Zapata šutirao malo pored desne stative.

Međutim šok je stigao u 95. minutu kada je Manor Solomon izborio situaciju jedan na jedan s golmanom i bez problema prebacio Golinija i donio šok “boginji”.

Ostali mečevi počinju od 21 čas.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve