Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Poraz Junajteda u Istanbulu, Lacio i Zenit podijelili bodove

Istanbul Bašakšehir, za koga navija Redžep Tajip Erdogan, ostvario je pobjedu za pamćenje, prvu u elitnom takmičenju, savladavši Mančester junajted 2:1 u meču trećeg kola grupe H, čime je pojačao pritisak na trenera Olea Gunara Solskjera

Jedan od kultnih evropskih klubova izgubio je od debitanta u Ligi šampiona.

Viska, Foto: AFP

Istanbul Bašakšehir, za koga navija Redžep Tajip Erdogan, ostvario je pobjedu za pamćenje, prvu u elitnom takmičenju, savladavši Mančester junajted 2:1 u meču trećeg kola grupe H, čime je pojačao pritisak na trenera Olea Gunara Solskjera.

“Đavoli” su, doduše, doživjeli prvi poraz u Evropi, ali se neuspjeh na Bosforu nadovezao na lošu seriju u Premijer ligi, u kojoj zauzimaju tek 15. mjesto sa svega sedam bodova iz šest mečeva.

Junajted je na nevjerovatan način, amaterski, primio prvi gol. Imao je posjed pred golom rivala, izgubio loptu, a ekipa je stajala tako visoko da je Demba Ba bio na svojoj polovini kada je krenuo sam prema golmanu Hendersonu – imao je snage i koncentracije da završi akciju za 1:0 u 13. minutu.

Na 2:0 povisio je Bosanac Edin Višća u 40. minutu, nakon još jedne kontre i nove loše postavke odbrane rivala.

Smanjio je Entoni Marsijal do poluvremena, gosti napravili pritisak u nastavku, ali bilo je nedovoljno da se izbjegne poraz. U posljednjim trenucima meča Junajted je bio najbliži izjednačenju, ali je Epureanu sa gol linije izbacio loptu…

U meču grupe F, Zenit i Lacio igrali su 1:1.

Aleksandar Jerohin je u 32. minutu nakon glavometa u šesnaestercu gostiju u Rima doveo svoj tim u vođstvo, da bi bod Laciju donio Felipe Kaisedo lijepim udarcem sa ivice šesnaesterca desetak minuta prije kraja.

Adam Marušić je igrao cijeli meč za Lacio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve