Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Lajpcig protiv PSŽ za veliko finale

Sadašnji menadžer Lajpciga Julijan Nagelsman je šansu da se bavi trenerskim poslom dobio kod stručnjaka Parižana Tomasa Tuhela, poslije završetka igračke karijere zbog povreda

Večeras će se u prvom polufinalnom Lige šampiona u Lisabonu sastati PSŽ i Lajpcig, dvije ekipe čiji su bogati vlasnici pokazali da se u modernom fudbalu, uz pravu količinu ulaganja, može stići do konačnog odredišta.

PSŽ i Lajpcig, Foto: News18.com

Sadašnji menadžer Lajpciga Julijan Nagelsman je šansu da se bavi trenerskim poslom dobio kod stručnjaka Parižana Tomasa Tuhela, poslije završetka igračke karijere zbog povreda.

“Utakmice protiv Tomasa su uvijek interesantne, zato što on uvijek ima dobre ideje kako bi fudbal trebalo da se igra. Često smo bili na suprotnim stranama u Njemačkoj, i rijetko kada sam izlazio kao pobjednik. Nadam se da će se to promijeniti i da će moji momci odigrati kao protiv Atletika, ali bio bih zadovoljan i lošijom utakmicom, samo da pobijedimo”, kaže 33-godišnji Nagelsman.

Golman PSŽ Kejlor Navas mogao bi da propusti okršaj sa Lajpcigom zbog povrede zadnje lože.

Ulogu favorita jasno nosi PSŽ, koji je poslije preokreta protiv Atalante, skinuo psihološku barijeru koja ih je godinama sprečavala da napadnu trofej koji imućni vlasnici sa Bliskog istoka odavno priželjkuju u klupskim vitrinama.

“Oni su mlad i neustrašiv tim, odigrali su veoma dominantno protiv Atletika. Oslanjanje na prestiž nas neće dovesti nigdje. Imamo kvalitetne i talentovane igrače, i moramo dati sve od sebe da dobijemo”, kazao je brazilski vezista Markinjos.

Obje ekipe boriće se za prvo finale najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Pari sen Žermen u klupskoj istoriji ima osvojen Kup pobjednik kupova Evrope, kao i Inter toto kup. Lajpcig je plasmanom u polufinale Lige šampiona ostvario najveći uspjeh na međunarodnoj sceni.

Njemački predstavnik kao prvoplasirani završio je takmičenje u grupi, u konkurenciji Liona, Benfike i Zenita, a u nokaut fazi eliminisao je Totenhem i Atletiko Madrid.

Bez poraza, sa pet pobjeda i remijem, takmičenje u grupi kao prvoplasirani završio je i Pari sen Žermen, u konkurenciji madridskog Reala, Briža I Galatasaraja. U nokaut fazi eliminisao je Borusiju Dortmund i Atalantu.

Duel na stadionu Benfike počeće u 21 sat.

Drugog finalistu odlučiće u srijedu fudbaleri Bajerna i Liona.

Finalni meč biće odigran 23. avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve